My voice is messed up

Nu har jag varit hos doktorn, och fått veta att jag måste hålla tyst om jag vill bli av med hesheten.
Inte så lätt för Johanna.

Och jag har fortfarande feber och hosta och sånt skit. 

Det är helg nu iallafall, förhoppningsvis hinner jag bli frisk till måndag. Ska snart till stugan i Onsala och lägga mig i solen. 

 

Sjuk onsdag

Nu känner jag mig faktiskt lite bättre. Fast det gjorde jag igår vid den här tiden också, och vaknade imorse med feber. Så vi får se hur det känns imorgon bitti. Jag hoppas verkligen, verkligen att jag kan jobba imorgon. Det är dödstråkigt att ligga här. Och jag håller på att bli galen utan träningen.

Får försöka tänka på nånting annat sålänge.

Som att Tobias Linderoth är anmäld till EM, jag var faktiskt lite orolig där ett tag. Vissa säger att han inte ska med om han inte är 100%-ig, men även om han inte är det så är han ändå bättre än de flesta mittfältare i Sverige. Det är värt att ha med honom även om han bara orkar spela bra i 45 minuter.

Sen är det ju såklart jättebra att vi har fyra bra forwards, eller åtminstone tre (Elmander gjorde inget vidare intryck mot Slovenien), men det hade nästan varit bättre att byta ut en av dom mot en riktigt bra back. Lite sparsmakat på den fronten nämligen, enligt mig.

Som ni förstår så händer det inte så mycket roligt berätta om här hemma. Jag ska nog lägga mig ett tag till nu.

Ingen Eurovision nästa år, hoppas jag

Mellan hostningarna sysselsätter jag mig med en liten undersökning.

Jag har nämligen funderat en del efter lördagens schlagerspektakel (grattis till Ryssland btw, bra år för det landet hittills). Funderat på varför det har gått så uselt för Sverige de senaste åren. Jag drar mig till minnes hur det var när jag växte upp, då tyckte jag nog att det gick bättre för oss i den stora finalen. Och mycket riktigt...

År                     Låt                                          Placering

1995 - Se på mig (Jan Johansen)             3
1996 - Den vilda (One more time)             3
1997 - Bara hon älskar mig (Blond)         14
1998 - Kärleken är (Jill Johnson)              10
1999 - Take me to your heaven (Charlotte Nilsson, numera Perrelli)  1
2000 - When spirits are calling my name (Roger Pontare)  7
2001 - Listen to your heartbeat (Friends)  5
2002 - Never let it go (Afrodite)                    8
2003 - Give me your love (Fame)               5
2004 - It hurts (Lena Philipsson)               6

Hyfsade placeringar nästan alla år. Ända fram till stolpskottet med Martin, sen gick det utför...

2005 - Las Vegas (Martin Stenmarck)   19
2006 - Invincible (Carola)                          5
2007 - The worrying kind (The Ark)         18 
2008 - Hero (Charlotte Perrelli)                18

Är det för att röstningsproceduren är ändrad, från att en jury i varje land bestämt poängen till att det är folket som gör det? För det visste vi ju redan, att gemene man inte kan någonting om musik. Det var därför det inte gick något vidare för The Ark, som hade den bästa låten i Eurovisionsschlagerns historia. Dessutom kompisröstas det friskt, inte bara bland de forna sovjetländerna, och Sverige har helt klart inte många kompisar ute i Europa.

Därför är det nog dags att bojkotta hela balunsen. Ni hörde väl bidragen i lördags? De flesta var ju rena skämten. Man börjar ju tvivla på om de andra länderna överhuvudtaget har någon uttagning, man tycker ju att det borde finnas bättre låtar. De kanske bara tar första bästa som skickar in. Och då känns det ju väldigt onödigt att Sverige ska lägga ner tid och kraft och pengar och göra sig till för att leta fram en bra låt, som alla sen är missnöjda med iallafall. Nej, då kan det vara.

(För övrigt så tror jag det hade gått bättre om inte Perrelli sjungit låten. Tror hon skrämde bort potentiella röster med sitt plastansikte.)

Så skippa Melodifjantivalen nästa år och gör nånting vettigt av pengarna. En miljögala, tillexempel.

Helgen som gick

Jag mår inte alls bra. Förkyld och huvudvärk och väldigt sänkt. Jag kan väl förmodligen inte gå till jobbet imorgon och det suger. De flesta kanske skulle tycka det var skönt med några dagar ledigt, men de flesta kanske inte gillar sitt jobb. Jag älskar mitt jobb. Och träningen. Dessutom är det så grymt tråkigt att ligga hemma. Nej, jag är väldigt arg för att jag är sjuk.

Talang 2008 i fredags var bra faktiskt, men trollkarlen var bäst. Jag är grymt imponerad av folk som kan sånt, fattar inte hur dom gör. Och han hade varit väldigt snygg om han hade hållit tyst, men tyvärr gjorde han inte det utan pratade på som bara den, med den värsta stockholmskan jag har hört. Det lät inte alls vackert. Usch nej.

Och igår var vi på Liseberg, det var trevligt som vanligt. Nu har jag ett Guldpass också och kan gå dit varje dag hela sommaren om jag vill. Ytterligare några vuxenpoäng minus.

Detroit vann för övrigt första finalmatchen, jag tror dom tar hem alltihop. Pittsburgh har faktiskt mött relativt lätta lag på väg till finalen, så jag tycker inte de är så bra som man skulle kunna tro. De lär inte orka stå emot Detroits sylvassa offensiv. Kul för Samuelsson att han gjorde mål, han är annars en av de mer anonyma svenskarna i Detroit. Nu är det egentligen bara Lilja kvar som de flesta inte vet så mycket om. Stackars honom.

Önska att jag kryar på mig, tack.


Fredagmorgon

Jag har ont i halsen idag och tuggar därför russinliknande Fisherman's friend som har legat i min väska och möglat i ca 10 månader. Ska snart dricka te också. Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk.

Tycker ni att jag är en pretentiös människa? Jag tycker nog det.
Man kan faktiskt vara bra ändå. Marcus Birro är ju det.
Vid närmare eftertanke så är de pretentiösa töntarna coolast i den här världen.
Säger som Jocke Berg: Om man inte har pretentioner, varför ska man alls ge sig in i något?

Frustrerad

Ingen hockey. Inget mineralvatten.

Inte mycket i livet som är roligt nu.

Jag faller således ännu längre ner med Melissa.

Sen en tid tillbaka, har jag varit trött.
Försökt att vara allt på samma gång.
Det är så mycket man kan göra, och borde, och vill.
Och mitt i allt så ska man räcka till.
 
Sen en tid tillbaka, har jag varit tom,
och försökt att hitta spår som leder rätt.
Ja, det finns så mycket måsten, att vara bra på det man kan.
Och mitt i allt så ska man vara sann.

Och när UD inte vill att svenskarna åker till Irak eftersom det är för farligt, men det däremot är helt okej att skicka tillbaka irakiska flyktingar, då blir jag så förbannat arg. Jag vill knäa hela Sverige i skrevet.

Jättekort recension - Babel

Jag har totalt glömt av det där med LoveFilm, kanske för att jag inte har fått några nya filmer på ett tag.
Men sist såg jag iallafall Babel, där bland andra Cate Blanchett och Brad Pitt är med. Och dom är ju alltid trevliga, så även här. Babel var, precis som Blood Diamond, väldigt berörande, men lite konstigare. Och jag gillar konstigt. Jag gillar när man får ihop en bröllopsfest i Mexico, ett gevär i två småpojkars händer i Marocko, ett par på långresa för att hitta tillbaka till varandra och en döv japanskas kamp mot det rationella, till en och samma story.

Det var mörkt och ljust och käftsmällar. Riktigt bra.

Och jag gillar Brad Pitt mer för varje film. Han är en ovanligt skicklig skådespelare, trots att han är en Hollywoodprodukt.
Det här är en av de mest betydelsefulla filmer han har varit med i. Se den.

Hårstrån och gammal mat

För er som inte vet det så har jag ganska långt hår och jag har fått vänja mig vid att bli dragen i det. För folk är i allmänhet ganska frikostiga med sitt hår och framförallt gör de saker med andras. De klappar varandra på håret, plockar med det och pussar till och med varandra på det.

Men så fort ett olycksaligt hårstrå råkat hamna i någons käk, då är det det äckligaste som finns. Totalt vidrigt och förpestar både maten och själva tallriken för all evighet. Inte en chans man kan äta det efter att ha hittat det där hårstrået, vilket alltid verkar vara mitt.

Och då vill jag klargöra en sak.
Jag har inte äckligt hår. Det är långt, visst, och ofta rufsigt och konstigt. Men jag tvättar det väldigt ofta. Jag har dessutom inte i spray eller mousse eller vax eller gelé eller annan sån skit som många andra har. Det måste ju göra mitt hår till ovanligt rent. Det är väl bara att plocka bort det och fortsätta äta?

Jag är nämligen en sån som plockar bort det och fortsätter äta, även fast jag inte vet vems det är. Jag är också en sån som äter mörkbruna bananer och annan gammal frukt, jag äter sånt som andra har slickat på och andras rester. Jag äter sånt som har legat på marken. Och så vidare.
Tror att det bottnar i att jag hatar att slänga mat. Och så bryr jag mig helt enkelt inte.

Så shut up and eat. Lite skit rensar magen. Eller hur gör ni? Är ni känsliga?

My breasts are really strong

Mina och Phoebes.

Det var nämligen en kille på mitt skivstångspass idag som sa såhär till mig, ordagrant; "Fan vad stark du är i bröstövningarna. Sällan tjejer lägger på så mycket. Jag har nog inte sett det innan."

Ja, jag är ju jävligt stark, så.

Var bara tvungen att skryta med det. Nu när jag för en gångs skull fick bekräftelse av nån annan.

Ikväll har jag dessutom ätit en proteinbomb i form av quinoa och böngryta (var det inte sånt ni ville veta?).

Läsvärda bloggar och grönt

Jag har nog redan sagt att jag följer bröderna Schulmans bloggar.
De har ju en hel hemsida nu, 1000apor.se, med massa sjuka grejor. De skriver verkligen vad som helst, och det är nästan alltid grymt roligt. Jag skulle gärna vara bundis med Calle, han verkar störtskön och är faktiskt typ 1.67 eller nåt sånt. Inte för att det kanske har så stor betydelse, men det är lite roligt. Jag har inte så många killkompisar i min egen storlek.

Som tur är läser jag Marcus Birros blogg också, den är bra åt det andra hållet och gör dessutom att dagens intellektuella stimulans åtminstone går plus minus noll.

Nåt helt annat. Idag när jag var med och höll miljölektion och vi tittade på film fick jag veta att glas kan återvinnas hur många gånger som helst, och att metallen snart är slut. Att det inte fanns hur mycket som helst visste väl alla, och det tar, precis som olja, miljoner år för Jorden att bilda ny. Behövs det verkligen så många orsaker för att källsortera? Och det är ju så löjligt enkelt att det är helt ologiskt att låta bli. Jag är trött på alla bortförklaringar. Den här delen av det miljövänliga handlandet är ju verkligen den som gör riktigt skillnad, så det finns ingen anledning att låta bli. Lite moral måste ni väl ha i kroppen, era mugglare.

Dagens Melissa-citat:

Fast vi båda två vill, mer än någonting annat, så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan.
Vi har blivit som dom, någon tittar på oss. Är det min tanke hon ser, eller dina röda kinder som avslöjar mer?

Helgens dramatik - FINAL och sammanfattning

Ja jävlar, vilken match.
Jag satt ju då väldigt olämpligt på tåget under de två första perioderna, så dem fick jag följa på radio, men sista perioden såg jag. Då stod det 4-2 och canadensarna hade varit duktiga, men jag tvivlade inte på att det ändå kunde bli väldigt spännande i slutet.

Och det blev det.

Ilya Kovalchuk har inte haft många fans i VM, med rätta, för han har faktiskt inte varit speciellt bra. Alla hånade honom efter två perioder. Därför var det extra roligt att han fick reducera till 4-3. Det blev 4-4, och förlängning. Det tog inte lång tid efter Nashs utvisning för puck out, sen skrek jag rätt ut, och skrattade, för naturligtvis var det Kovalchuk av alla människor som avgjorde finalen i powerplay och gav Ryssland guldet. Föga förvånande näre man sett sista halvan av period tre, då Canada var fega och passiva och i princip bara spelade försvarsspel. Sånt straffar sig.

Jag är dock väldigt glad för det, men ingen kunde blivit gladare än det ryska laget, som jublade och grät och hoppade och kramades. Skrek ut nationalsången så det hördes hem till Moskva. Hockey är lika mycket religion i Ryssland som det är i Canada, och det här guldet har de väntat så länge på. De var verkligen värda det.

Och jag kände äntligen igen Alexander Ovechkin. Igår var han sådär bra på precis allt som bara han kan vara. Den blixtsnabba ångvälten. Han som både passar och skjuter som en gud. Han som tillför sån oerhörd energi till den aktuella matchen. Och han fullkomligt strålade när det blev klart att Ryssland är bäst i världen.

Stackars, stackars Canada. De kunde knappt ta i hand och tacka för matchen, så dåliga förlorare är de. Jag förstår att det är tufft att förlora en VM-final inför hemmapublik och allt, för de hade naturligtvis enorma förväntningar på sig, men man får ju ändå uppträda sportsligt. Det kommer nya chanser.
Inför VM tippade jag

1.Ryssland
2.Canada
3.Sverige

Fick lite rätt iallafall.

När jag ska sammanfatta VM är det en sak som gör mig förbannad. Folk är missnöjda över en missad bronsmedalj, ni som inte ens trodde på en kvartsfinal för svensk del. Det är väldigt intressant med svenskars förmåga att vända kappan efter vinden. Först är laget inte vatten värda, och sen när de presterar bra så är de ändå värdelösa eftersom det kunde blivit bättre. Jag tror vi svenskar är lite för bortskämda med bra blågula sportresultat. Det är liksom bara guld som gäller. Ibland får man inse att även våra idrottsmän har sina begränsningar, de är ju inte mer än människor. Var glada istället för att de (flesta) inte håller på med doping och skit och fuskar sig till framgång.

Och som ni vet så trodde jag på det här laget från början, jag var övertygad om att de skulle få ihop laget. Högfärdiga NHL-stjärnor är faktiskt inte allt. Jag är jättenöjd med svenskarnas prestation. Vi får ändå tänka på att de inte hade Lundqvist och Jönsson i alla matcher, det kanske skulle sett annorlunda ut då, men det får vi aldrig veta. Jag är nöjd med Nicklas också, har en känsla av att han inte är det själv men det ska han vara, för det är inte bara att göra mål som räknas. Han var stabil och ledde många gånger laget, och det ska han vara stolt över. Captain Backstrom.

När de gäller de som spelade VM för första gången (det var ju ändå relativt många) så var jag faktiskt lite orolig för att de skulle känna sig nöjda med att ha blivit uttagna och inte vilja spela för mer än så, att vi därför inte skulle nå så långt. Såg vissa tendenser till sådant förhållningssätt då och då, men för det mesta jobbade alla för varandra och ville mycket. Alltid jättekul att se god laganda.

Nästa år spelas VM tidigare, och ännu färre NHL-spelare kommer bli tillgängliga. Men vad är det som säger att det kommer gå sämre då? Det är ju lika för alla lag. Elitserien som ska vara en av Europas bästa ligor. Förhoppningsvis har vi inte förlorat precis alla elitseriespelare som var duktiga i VM i år, som Stefan Liv, Per Ledin(det bär mig emot att säga det...), Johan Andersson, Tony Mårtensson, Jonas Frögren, Mattias Weinhandl. Och självklart Kenny Jönsson, men jag tror han stannar i Rögle tills han dör.
Är bara att hoppas att det inte blir än på ett väldigt bra tag.


Helgens dramatik - Bronsmatch

Helgens dramatik - bronsmatch

Bronsmatchen då.
För många individuella misstag.
Inget flyt.

Vi var aldrig riktigt nära, trots att skottstatistiken är ögonbrynshöjande. 36-12 till Sverige, och Finland vinner matchen med 4-0. Vi skapade chanserna, men fick inte in pucken helt enkelt.
Så är det ibland. Niklas Bäckström i det finska målet hade en av sina bättre dagar, det var synd.
Och jag blir så trött när alla klagar på att Bengt-Åke petade Tellan. Hade han stått hade ni velat haft Liv, det vet ni mycket väl. Det är alltid så när man förlorar en bronsmatch och hamnar på en bitter fjärdeplats.

Hade vi spelat som vi gjorde mot Canada så hade vi vunnit lätt, för Finland är egentligen inte så jävla bra just nu.

Fjärdeplatser svider alltid värst, utan undantag. Sen att det alltid är extra surt att förlora mot just Finland gör ju inte saken bättre. 
Men jag skulle vilja påstå att just denna fjärdeplats är hedersam. Mer om det i nästa inlägg.  


Helgens dramatik - semifinal

Trots mina försök till telepatiska antihuvudvärksmeddelanden till Kenny så var han inte med mot Canada.
Kanske var det det som avgjorde, kanske inte.
För vi var ändå väldigt nära.
Snacka om rivstart, Canada la in högsta växeln direkt och kronorna verkade lite chockade men kämpade och slet för att hålla emot. De gjorde det riktigt bra, men gick hela tiden på knäna.

Inför tredje perioden stod det 5-3 och jag hade fortfarande hopp om segern, tills jag kom tillbaka efter att ha hämtat systern och pappa säger att Henrik Lundqvist gått av. Han var faktiskt inte sig själv mot Canada, han hade ont i knäna och blev helt slut. Så jag förstår honom.
Stefan Liv var inte ens ombytt så Bengan hade inte många goalies att välja på.
Då visste jag att matchen var över, och jag skulle ju få rätt, men ändå fel.

Fick nytt hopp igen när Marcus Nilson gjorde 4-3 och vi skapade stort tryck sista två minuterna, men det blev inget mer med det.
Vi förlorade, men inte på grund av Mikael Tellqvist. Han visade sig från sin bästa sida och tog flera svåra puckar.
Canada var för bra helt enkelt och höll ihop det hela vägen. Inte mycket att säga om det nu.

Vi gav dem en match iallafall. Det var bra gjort.


Da!

Underbart att Ryssland har vunnit VM-guld, men jag får lov att sammanfatta hockeyhelgen och VM överhuvudtaget imorgon, nu är jag faktiskt för trött. ILYA KOVALCHUK är allt jag har att säga just nu.

Men det var en riktigt bra helg, hade en liten Kungsörs-turné. Hann med mycket bra saker.

Förresten, du som var anonym som kommenterade bloggen, det var synd att du inte uppgav nån signatur. Du får gärna mejla mig eller adda msn för fortsatt diskussion: [email protected]. Jag ska inte skälla, jag är uppriktigt intresserad av vad du mer har att säga.

Och jag har på allvar insett att Melissa Horn är unik och hennes röst, både sorgligt och himmelskt ,vacker. Några av hennes låtar får själen att vrida sig.
Här är dagens Melissa-text.

Du springer aldrig ifatt, när jag väl är där.
Jag vill inte tänka framåt men är livrädd och fastna här.
Nu kan det va försent, att säga som det är.

Ikväll smäller det

Har tänkt på Kenny hela dan. Ingen huvudvärk, ingen huvudvärk, ingen huvudvärk har gått som ett mantra.
Har till och med tagit en Panodil för att sympatisera med honom.

För Sverige behöver honom väldigt, väldigt väl. Kung Kenny, den naturliga ledaren. Lugnet i stormen. Kung Kenny som aldrig gör bort sig, det var kanske fem år sen han sist gjorde ett misstag på isen.
 
Jag säger inte att hela laget står och faller med en spelare, det såg vi ju mot Ryssland att det kan gå rätt bra utan Kenny också. Men han är en sån som verkligen gör skillnad.

Kenny Jönsson är en av de få skåningar jag kan ta på allvar trots dialekten.
Det säger faktiskt en del om hans storhet.

Innan jag blir packad

Jag ska gå en sommarkurs, det har jag inte sagt va? En helt på distans, från Växjö Universitet. Det räcker nämligen inte för Johanna att jobba precis hela sommaren, måste ha nånting mer att göra. Kanske ska börja inse varför man får magkatarr...
Men den här kursen kunde jag inte motså.
Harry Potter och hans världar heter den.
Om inte det är nördigt så vet jag inte vad som är det.

Dags att packa kappsäcken nu. Längtar hem till Kungsör som bara den.

Och jag har gott hopp om att Kenny spelar imorgon och att vi slår canadickerna.
Som sagt, jag har slutat vara realist.

Annars idag

Förutom att Sverige är i VM-semifinal?

Henrik Larsson spelar EM, halleluja. Kommentarer egentligen överflödiga. Henrik Larsson är en av Sveriges bästa fotbollsspelare nånsin och han är mer än välkommen, trots att han glider in lite på en skånsk äggmacka när andra slitit sig igenom ett lååångt EM-kval...

Men helt klart ser man fram emot EM-festen, nu när hockeysäsongen så oerhört sorgligt lider mot sitt slut. Vi är svenska fans allihopa (i år ska jag faktiskt heja på dom, för en gångs skull).

Idag fick jag även bekräftat av en av mina elever att jag är... bitig hockeytjej.
Och inte nån prinsessa i balklänning.

Skönt att höra.

Fyra dagar utan mineralvatten. Fast idag fuskade jag och drack, hm, annan kolsyrad dryck.
Men det får man när det är H! O! C! K! E! Y!

Ruggigt bra, Hörnqvist

Älskar den killen.
Och jag älskar Nicklas Bäckström.

Och ja, egentligen finns det inte så mycket att säga.

Fast jag har ju alltid mycket att säga.

Det är helt underbart att Sverige är i semifinal, trots att det spelmässigt inte var en särskilt bra match för kronorna. Inte alls som den förra mot Tjeckien. Det var mer slarv, sämre offensivt spel och stundtals ganska rörigt i mittzon. Men samtidigt var det disciplinerat, inte speciellt mycket onödiga utvisningar, mer eget spel, och de slutade inte kämpa. 

Men jag tror faktiskt att hade vi inte haft Henrik Lundqvist så hade vi inte varit i semifinal nu. Han är kanske den bästa klippan alla kategorier i svensk idrott. Han är bortom-universum-insanely-without-limits bra.  

Och Mattias Weinhandl är ju våran gud. Vilken känsla han har. Helt sjukt. KRAV-märkt öl bokstavligt talat sprutade ut ur näsan på mig när han låg på mage och backhandsfjuttade Sverige till semifinal.

... som kommer att stå mot nåt av de lag där det i skrivande stund står 1-1. Canada eller Norge.

Care to venture a guess?

Neeeeeeeeeeeeeeej

Annika Sörenstam slutar efter den här säsongen.
Min idol, som fortfarande har så mycket att ge.
Hur kan hon? Det är helt åt helvete.

För att göra det ännu värre så är det ingen hockey idag.

Man undrar genast vad man ska göra istället.

Som tur är så är det Desperate Housewives nu. Ett tunt ljus i tunneln.

Bajsbajsbajsbajsbajsbajsbajsbajs säger jag.

Att sluta - ett i-landsproblem

I lördags tog jag mitt sista glas mineralvatten för en tid framöver. Har inte bestämt hur lång. Men jag ska vara utan det nu ett tag och se om det blir någon skillnad. Bubblorna är nämligen inte bra för matsmältningen, och det orsakar gasbildningar och uppsvälld mage.

Och det vill man ju inte ha.

Mineralvatten för mig är dock som cigaretter för en rökare, så ni kan förstå att det inte är lätt. Men jag har snart klarat tre dagar. Inte så farlig abstinens än, faktiskt. Det kommer kanske.

Jag ska köra Anna Skipper-metoden, att ta bort det helt i några veckor och sen börja med det igen litegrann.
För jag måste ha mina bubblor. Livet blir väldigt svårt att leva annars.

Vore snällt om ni hjälpte mig igenom denna svåra tid. 

Idag är det såhär

Jättetrevligt för er att veta att jag kräktes imorse och mådde illa som fan. Så jag stannade hemma. Men imorgon ska jag jobba, för antagligen var det magkatarren som gjorde sig påmind. Eller kanske sömnbristen. Det är nog inte magsjuka iallafall.

Hann se Blood Diamond iallafall, som jag tycker alla ska se för det är en väldigt intressant och berörande film. Får en att tänka efter, vilket jag tror att många i det här landet behöver. Många starka scener med barnsoldater och annat. Jo, den var riktigt bra.

Det är kul att se Schweiz-Ryssland men jag är lite rädd för den ryska coachen Bykov. Han är snarare ett bergface än ett stoneface, och ser ut att vara en sibirisk kärnvapentillverkande iskall skurk från serien 24. En som kommer spränga hela jorden i småbitar om han inte får 100 miljarder dollar. Tro fan att ryssarna vinner. De vågar väl inte annat.

6:ans kommentatorer är så fruktansvärt pinsamma. De kan ju verkligen ingenting. Jag stänger av min öra.

Sen har jag tydligen fått det här med vad som är intressant att läsa om helt om bakfoten. Tydligen så vill folk på fullt allvar läsa om varandras kläder och vardagsliv. Kenza och andra populära bloggare skojar inte. De är helt allvarliga. Och folk läser det också, helt seriöst. Det är ju en väldigt konstig värld vi lever i.

Jag skriver tydligen inte så folk vill läsa.



























Så mycket bryr jag mig om det.

Mitt i natten del 3

5-3.

Helt underbart.

Särskilt nu efter den bittra förlusten mot Ryssland, då jag för en gångs skull var förbannad på Alexander Ovechkin och morrade av att höra den vackraste nationalsången i världen.

Killarna gjorde en riktigt bra match, de spelade för varandra, minimerade slarvet och visade klass.
Matchens lirare enligt mig är Anton Strålman, som verkligen visade varför han är en av Sveriges bästa offensiva backar. Vilken fart han hade idag, han bara körde som han ville. Skitbra.

Annars avgörs matchen till stor del på målvaktsspelet, Lundqvist var bättre än Hnilicka helt enkelt.
För i övrigt var tjeckerna definitivt inte dåliga, de vann skottstatistiken och var verkligen nära kvittering i slutet. Men jag är så oerhört nöjd över att vi höll ihop det.

Fast jag undrar lite över om Nicklas och Karl Fabricius verkligen ska spela ihop, det funkar inte riktigt klockrent. Det vore bättre med en till Hörnqvist, en som kan ta hand om Nicklas smörpassningar ordentligt. Kanske Rickard Wallin? Fast han behövs i sin kedja iofs, han funkat bra med Ekman och Nilson. Jaja, jag tror nog Bengan löser det där.

Kvartsfinal på onsdag. Blir förmodligen mot Tjeckien igen, men vi får se hur det går i matcherna imorgon, speciellt Schweiz-Ryssland.

Nu ska jag sova en timme. Godmorgon.

Mitt i natten del 2

Så stod det plötsligt 2-2. Riktigt schysst mål av Marcus Nilsson.

Och visserligen är Sverige bäst i VM på att försvara sig i numerärt underläge men nu har båda de tjeckiska målen kommit i tjeckiskt powerplay så det är skärpning som gäller. Framförallt vill jag inte se fler onödiga utvisningar nu, det är väl mycket tjafs idag. Och vi vet ju alla hur värdelöst det är att spela 3 mot 5.

Det är iallafall skönt att se att Sverige inte står och faller med Kenny Jönsson, de klarar sig rätt bra ändå. Sen saknar man honom helt klart, hoppas verkligen han är spelklar till nästa match. Då är Murray också med, bara han inte åker ut lika snabbt som han kom in, som sist, så blir det bra.

Ska fixa min tredje kopp te nu, och killarna fixar segern.



Mitt i natten nu igen

Första perioden avklarad, helt okej svensk insats. 0-0. Inte omöjligt nånstans att ta tjeckerna. Vill se Nicklas kedja lite vassare bara, de verkar lite loja på nåt sätt. Men han är kapten idag med=) Kul att han har fått förtroendet, men så tar han också för sig bra mycket mer än han gjort innan (efter Schweiz-matchen gick han ju in på spelarmötet och styrde upp läget tillsammans med Kenny). Blyga, fåordiga Nicklas, alltså. Jag är så stolt.

Men matchen i lördags... Vafan säger man?
Till att börja med missade jag ju första perioden, fast på middag med svärföräldrarna. Vilket iofs alltid är trevligt, men nu, kvällen för den viktigaste matchen i VM dittills, satt jag som på nålar. De två mest intressanta lagen spelade, och det blev förstås helt galet. Här är ett axplock:

Det slog slint i skallen på två backar till, Murray och Strålman, och Murray får inte spela inte på ett tag nu. Jävligt onödigt. Till slut hade Sverige bara två backpar kvar, vilket gör deras prestation ännu mer anmärkningsvärd.

Alexander vann duellen Bäckström-Ovechkin. Nicklas blev mos efter en tackling och åkte dessutom ut för hakning efter att Alex filmat.

Naturligtvis är det Ovechkin av alla människor som gör skitmålet för rysk vinst 5 sekunder innan slutet. Fruktansvärt surt, jag förstår att Lundqvist slog av klubban av förargelse. Jag skulle förmodligen ha mördat någon. Killarna slet så hårt och det där blir tacken. Men ishockey är inte alltid rättvist, snarare väldigt sällan rättvist, det var ingen nyhet.

Ber att få återkomma i nästa periodpaus.


Solen har inte gått upp än

Men det hoppas jag den gör, för idag har jag kortare byxor för en gångs skull. Lovar att det kommer regna idag bara för det.

Det såg lite bättre ut i gårdagens match, minsann! Såg inte riktigt hela eftersom faster var här och hälsade på, men det kändes som det var en annan inställning än tidigare. De var hungrigare, och hjälpte varandra mer därute. Kändes mer coola också. Är det Lundqvists inverkan?
Säkert till viss del.
Nästa match måste dock bli ännu bättre, för det är mot Ryssland imorgon. Kommer definitivt inte bli någon lek. Men riktigt kul ska det bli. Får väl se vem av Nicklas och Alexander som dödar vem...

Mellbystrand i helgen. Havet. Det är nice.

Grattis Carro

20 år idag! Jag är väldigt avundsjuk för hon åker till mitt England imorgon. Ha riktigt kul nu.

Och tack Tarkan för alla kommentarer:)

Tragedin i Burma blir bara mer och mer hemsk. 63 000 människor saknas eller har hittats döda, och ca en miljon är hemlösa. Det värsta av allt är att naturkatastrofer som denna kommer bli vardag för hela världen om den globala uppvärmningen fortsätter som idag. Vi har ingen tid på oss, vi måste agera NU och vända trenden NU. Jag känner för att skaka om alla som inte fattar, eller inte vill fatta. Men som vi vet så är det svårt att få någon att förstå något, om han tjänar på att inte förstå det. Ni som sätter ekonomi före miljö kan ju tala om för mig på vilket sätt det är ekonomiskt okej med tillexempel en miljon burmesiska flyktingar som måste få hjälp.  

Dagens match - en schweizerost full med hål

Sverige - Schweiz blev inte så jävla bra. Det tog sig i andra perioden, efter den stod det 2-1, men sen efter halva tredje så blev det bara dumt, på nåt sätt. Jag kan tycka att det är väldigt oprofessionellt att inte kunna tygla sin frustration utan låta den gå ut över hela laget, som tyvärr Nicklas Wallin gjorde när han drog på sig matchstraff, och dessutom gjorde Alexander Edler samma korkade tackling mot huvudet och fick samma straff några minuter senare. Man ska ha känslor i hockey, men nu var Tre kronors chans till vändning plötsligt väldigt långt borta och det känns som att det är ett dyrt pris att betala. Det blev 4-2 tillslut, vi reducerade till 3-2 när det var knappt en minut kvar och tog så småningom ut Liv men det blev inget med det.

Det mesta behöver verkligen förbättras.
Det går inte att hålla på och drälla i egen zon.
Man måste använda de offensiva backarna i anfallsspelet och skapa bättre tryck i offensiv zon.
Och åka skridskor!
Flera gånger när Nicklas fick tag i pucken stod alla andra bara och tittade, "undrar vad han ska göra nu", försökte inte hjälpa honom eller så. Nog för att han är jävligt bra men han kan inte göra allting själv.
Överhuvudtaget så måste samspelet i laget funka bättre.

Vi får väl se imorgon mot Danmark hur det blir. Då har vi ändå fått förstärkning med Murray och Lundqvist.

(Ni som kan hockey, vet inte om ni har tänkt på det men i det här sällskapet märks det extra tydligt att Nicklas har blivit en mer fysisk och tuff spelare efter en säsong i NHL. Jag gillar hans teknik bäst men det är ändå kul att se. Lite måste man trycka till.)

Sen visste ni redan att Viasats kommentatorer är bedrövliga, men idag var det ju hemskt. Unger och Johansson? Mina ekon, snarare. Säger ju verkligen ingenting som jag inte redan hunnit tänka/säga. Mycket tråkigt.

Och jag är oerhört trött på reklam mitt i matchen, det är mycket lägre än Glocalnet, så det så! Måttet var rågat när de bröt mitt i en avblåsning, så man inte fick se vad som orsakade tre utvisningar. Låt en riktig kanal som SVT sända VM så blir vi alla glada.   

Grattis Kärve

... som fyller 20 år idag! Bästa åldern att fylla, måste jag säga. Utom kanske 18. Men det känns gammalt! Dear god, vi är inte många kvar i packet som är unga och fräscha. Bara jag och Vikki och Tarkan (hon är med en stund till iaf).

Kollade Ryssland-Danmark nyss, jag trodde verkligen att det bokstavligen skulle bli borjstj av danskarna (den där rödbetssoppan dom äter i Ryssland ni vet) som the red machine skulle svälja hur lätt som helst och skölja ner med vodka. 4-1 blev det, riktigt bra insats av Danmark. De ska vara mer än nöjda, det är deras absolut bästa resultat nånsin mot Ryssland.

Henrik Lundqvist anländer till Canada! Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

Låt oss hoppas att det blir det lyft som alla trott. Då kan det faktiskt gå riktigt bra fortsättningsvis i VM. Jag har aldrig tvivlat, eller hur?=)


Oj oj oj...

Vilken konstig match det blev.

Skitdåligt spel i första perioden, kändes som ett riktigt fiasko, men efter halva andra så fick Mårtensson in ett välriktat skott, duktigt. 4-0 stod det när tredje började, och jag vet inte om fransmännen tog en flaska vin var mellan andra och tredje, eller åt för många sniglar (man blir ju vad man äter), för sedan stod de bara och tittade på när svenskarna tryckte in massa mål. Debutanten Edler, inhoppare för Strålman, gjorde en schysst balja, kul för honom. Robert Nilsson (han var bra igår) fick pucken och ungefär fem minuter på sig att sätta den, för ingen brydde sig. Nicklas andra mål var en riktig delikatess i all sin osannolikhet. Han skickade iväg en oseriös, lös chip från mittzon som Huet väldigt klantigt släppte in. Alla blev helt ställda, allra mest Nicklas. Så visst, svenskarna var duktiga i tredje (även fast vissa åkte runt och fyllde år där nån gång efter det sjätte målet) men mest var det nog Frankrike som var riktigt, riktigt usla. Jag är glad att jag var uppe och tittade iallafall. Det är faktiskt riktigt mysigt, även fast man är skittrött.

Nästa match, mot Schweiz, är dock på vanlig tid imorgon kväll, och jag tror det blir svårare än jag trodde för dom har sett giftiga ut nu det sista. Vann mot Vitryssland och så, fastän vitryssarna fått NHL-förstärkning. Det kommer inte att duga med en så lång startsträcka som inatt, det är ju ett som är säkert. But I have faith. De fixar detta.

Inte så snygg

Är det bara jag som inte har förstått det här modet med leggings och nåt fucking linne över? Det täcker ju inte ens rumpan på vissa. Det ser förjävligt ut och jag är så innerligt trött på det. Sätt på er byxor som folk. Eller ha åtminstone en anständig klänning om ni nu måste ha era tråkiga leggings.

Så var det med det. Dagens spya.

Jag gillar Filip och Fredrik. Och alla knasiga människor dom gräver fram.

Annars laddar vi inför matchen ikväll. Patric Hörnqvist bökar in ett mål, med blått lår och allt. Assisterad av Nicklas, naturligtvis. Stefan Liv står spikar igen kassen (Lundqvist bestämmer sig imorgon, men han är ju en fjant om han inte ställer upp). Kenny, Strålman, Sanny och Magnus Johansson mfl fixar biffen bakåt. Det här blir bra, ska ni se. Believe!






Man börjar bli gammal...

...när man är såhär sliten efter en utekväll. Jag gör mig lite glad  igen med hockey och Jimmys musik.

Kollar nämligen på Tjeckien-Ryssland och jag är inte speciellt imponerad av de ryska stjärnorna. Visst, Tjeckien är duktiga, men jag trodde inte det skulle stå 4-4 halvvägs in i tredje. 4-2, möjligen. Men det är ju så med Ryssland, många stjärnor som det är svårt att få ihop till ett lag. De har inte vunnit VM på 14 år, kan det stämma? Men jag tror ändå att Ovechkin blir hjälte och tar dem till final. Mot Canada, antagligen. Det är roligt att få bevittna Capitals-kedjan (Oveckin, Fedorov, Semin) in action.

Nu ska jag göra nåt så roligt som att sortera kläder. Längtar till imorgon natt, då det blir mer Nicklas.

What a lovely way to burn.

Yeeeessss

... och mål gjorde han. Underbart.

Annars var matchen igår inte så värst mycket att hurra för, vi släppte in fem mål och det duger inte. Jag sa ju att Tellqvist ska ut. Liv är det enda rätta mot Frankrike imorgon natt. Vem mer sitter uppe?

Nu är ändå den största utmaningen avklarad, Frankrike och Schweiz ska inte bli lika svåra. Hoppas vi. Det är inte orimligt att säga att Sverige vinner den här gruppen.

Jag är trött idag. Kanske blev liiiite för mycket öl och liiite för bra Alex Ovechkin igår. Men trevligt hade vi, och kom hem i reasonable time. Ska vila lite nu så jag orkar träna sen.

I och för sig...

... så ska ju Tellqvist stå i mål. Matchen är därmed helt öppen.

Gör mål nu, Nicklas.

Det här blev ju riktigt kul

Det är inte ofta man får chansen att debattera med Andreas (han brukar inte ge uttryck för sina åsikter nämligen) så det är bäst att passa på när tillfälle ges.

Jag vet mycket väl att du kan mycket om fotboll. Till och med så mycket att ditt projektarbete handlade om det! Så det var kanske inte i första hand dig jag syftade på med "vissa andra", inte seriöst iallafall. Det är väl mer andra folk jag är trött på som inte kan nånting om sporten, bara tycker det är häftigt med "sitt" lag.

Så okej, jag förstår om du blev sur och därför måste slänga ur dig att jag inte heller vet nånting, när du egentligen inte vet ett skit om vad jag vet. Italien suger i hockey så dem är jag faktiskt inte intresserad av mer än när Sverige möter dem, men undrar du nåt över Florida, eller nåt annat lag i NHL, så fråga på.

Vi får nog helt enkelt inse att vi har olika prioriteringar, du och jag.

Jag kommer hem den sextonde, då ska vi prata fotboll. Och hockey med förresten, för då är det slutspel i VM. 
Kan ni andra i packet då också?

Kärve: Vad kan vara viktigare än sport?:D Nejmen såklart finns det annat också, som ni, och jag tycker nog att jag gör mitt bästa för att hålla kontakten med er och träffa er ofta. Jag undrar just hur ofta du tycker att du ringer mig och hälsar på mig.

Nersläpp om 3,5 timme. Ölen står på kylning, det är bara att tuta och köra.

Lång dag

Låt av Winnerbäck... Men det är snarare lång helg. Bara lördag idag, och redan har man hunnit vara på Liseberg och göra massa annat.

Vilket var dökul, btw. Jag och grabbarna åkte och åkte, särskilt Balder som är klart bäst. Jag hade glömt hur roligt det är att åka karusell. Och två kändisar såg vi, dels Henrik Schyffert som stod bakom oss i kön till Kanonen, dels hon som spelar Lotta i Andra Avenyn, hon stod framför oss i kön till Lisebergbanan. Coolish.

Ikväll ska jag och vackra Tagrid se Sverige-Vitryssland och sen drar vi nog ut och firar segern.

Jag är medlem på Lovefilm.se nu, och kommer få hem massa olika filmer, så jag tänkte ha en "Dagens film" och berätta lite vad jag týckte om den. Kanske vad den handlar om också, om jag orkar. Jag och Linus och Max såg två filmer i torsdags, vilka var Supersugen (skitrolig) och Fun with Dick and Jane (som jag har sett innan, men jag hade Jim Carrey-abstinens. Bra film också). Så jag rekommenderar båda.

Dags för skivstång nu. Tack och hej med vegetarisk pastej.


Haha, Andreas

Åh, men det där var väl en kommentar som hette duga. Var det Kärve som skrev den åt dig eller? Trodde inte du kunde producera så mycket text. Det är nästan så man måste skriva en motkommentar.

För det första så menade jag att fotbollen börjar så tidigt på året, men sen kom jag på att de faktiskt spelar i Spanien och Italien och England osv praktiskt taget HELA året. De ser ju inte bollen för snön ibland, vad är det???

Trots att jag älskar fotboll så tycker jag ändå att det är en sommarsport, och man orkar inte följa med i allt som händer samtidigt som jag ska hålla mig uppdaterad om allt som händer i hockeyn, vilket ligger snäppet högre i intresselistan för mig. 

Jag ser is överallt faktiskt, i Canada, i USA, här i Sverige.... Och försnack är intressant eftersom man får se intervjuer med spelarna och höra Bengan snacka om lite upplägg inför VM, vilka femmor han har tagit ut osv. Och det gällde inte bara det svenska laget, man får höra läget i de andra lagen också, vilket är väldigt kul tycker jag. Till skillnad från vissa andra så är jag intresserad av alla lag i min favoritsport, inte bara ett. 

Men jag håller med dig, fotbollen har riktigt sugiga kommentatorer. De snackar och snackar och får inget vettigt sagt. Som du säger, inget som man redan visste. 

Var det nåt mer du undrade över, eller?:)

RSS 2.0