Återvända

Ikväll när jag har slutat jobba åker jag tillbaka till Göteborg. Fyra veckor har gått då jag har försökt landa lite och läka vårens sår. Det har inte varit riktigt tillräckligt.

Har blandade känslor kring att återvända, men mest känns det vemodigt. Trivs ju så bra på jobbet här hemma, och det har varit skönt att kunna träffa alla som jag längtar efter annars. Här är allt så nära, i Göteborg är allt så långt bort. Jag avskyr Kungsör ibland men det är ändå en slags oas som jag alltid längtar till. Vi ses snart igen.

Och det känns jäkligt tufft med flytten och allt som man måste tänka på, jag fasar inför upptäckten av de praktiska detaljer som jag tappat bort på vägen. Vill ju så gärna kunna klara mig själv, och fixa allt.

Självklart längtar jag tillbaka också. Till stadslivet, till mina barn på skolan, till Friskis, till att försvinna i mängden.
Till att ha mitt eget. Vilket också bidrar till läkningsprocessen och till att bygga upp det jag rivit ner.
Åtminstone hoppas jag det.

Det står skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan.

Ledig för en gångs skull

Faktiskt väldigt skönt att inte jobba idag. Det blev ju en rätt slitsam helg.
Fast rolig! Jag tyckte vi hade skitkul i lördags kväll. Man behöver inte gå på krogen, det är jävligt trevligt att bara sitta och ta några öl och snacka. Och garva :D Väldigt synd att vi inte gör det oftare.

Nu har Kärve och jag varit i Arboga och badat och hon har fått mig att lova att läsa Gynnings bok. Jag ska läsa den med neutrala ögon, det försäkrar jag. Sen får vi se om jag har ändrat uppfattning efteråt. Om jag också blivit frälst som Kärve=)

För jag och hon har kommit överens om att Gynning ger folk vad folk vill ha. Det är tydligen inte konstigt att svenskarna vill se henne på TV eller läsa de ytligas bloggar. Det är verkligheten. Det är jag som är knäpp och lever i en fantasivärld med någon slags utopi om att det finns en större mening med allt och att folk ska vara engagerade i det som jag tycker är viktigt. It's not gonna happen, Johanna. Man kan inte tvinga folk att bry sig om miljön och politiken (och sporten).

Fast jag tänker inte inse det utan kämpa vidare.

När vi gräver guld i Peking

Jag längtar till OS så jag inte kan sitta still. Kommer inte bli mycket sömn under de veckorna, allting lär ju börja vid tre på natten och hålla på till lunch ungefär.

Tyvärr, tyvärr, jättetyvärr så förlorade vi ju ett av våra hopp på DN-galan i tisdags. Det som skulle blivit Return of the King blev Return of the lårskada och Christian Olsson försvann lika fort som han kommit. Jag blir så ledsen. Det var ju så rysligt underbart att se odjursblicken igen och så en, två, tre... 17 meter. Nej, synd och skam är vad det är.

Tur att vi har många kvar. Stefan, Sanna, Musse, Johan mfl. Och det är bara inom friidrotten. 
Men Carolina Klüft kan vi nog inte vänta oss mycket av. Final är godkänt.

Ska bli jättekul att se vad damlandslaget i fotboll kan hitta på också. Och handboll...
Ja, det blir många inlägg på det här ämnet framöver.

Red Johanna

Det är tur att det inte är någon på mitt jobb som bryr sig, för jag luktar inte gott. Gick till jobbet idag, i värmen. Puh.

Och igår när jag och pappa spelade golf pratade vi med Per Bäckman efter första nio! Han och hans fru gick i bollen framför. För er som inte kan hockey så är han förra årets tränare i Frölunda. Han var mycket trevligare än på matcherna.


Åh nej, nu skröt jag väl igen? Snälla Johanna. Du gör ju inget annat.

I den här hålan är det nämligen förbjudet att uttrycka någonting som kan uppfattas som skryt.
Något man är stolt över, något man tycker man är bra på, något roligt som man har gjort. You name it.
Då blir det snack bakom ryggen direkt.

I den här hålan är jante-lagen som allra mest aktiv. Du får aldrig tro att du är någonting, för det är du verkligen inte. Du är inget märkvärdigt, du är inget speciellt. Alla vet precis vem du är, och du ska inte tro att du är bättre än någon annan.

Jag hatar det. Är så jävla less. Även fast jag försöker att inte bry mig så är det inte roligt att ses som en uppblåst idiot, speciellt eftersom jag aldrig kan ge bra svar på tal direkt.

Hit med kräkpåsen och sätt mig på tåget tillbaka till stan där jag får min anonymitet igen.
Jag är en jävligt cool person och jag tänker inte låta er få mig att tro nåt annat.


All night long in Gävle

Jag har haft en riktigt rolig helg som jag vill berätta om.

Körde nämligen upp till Gävle i torsdags, och blev mottagen av Malin, en av alla jag träffade på språkresan i Brighton där vi för övrigt hade the best time. Men det är en annan historia.

Vi chillade lite på kvällen, tog en promenad genom stan och så. Men sen i fredags var vi ute och badade vid något som heter Engeltofta, jättefint verkligen. Min andra Gävlekompis Bettan anslöt framåt kvällningen och förfesten, och sedan hamnade vi på O'learys där det var hårdrockskväll och 30+ så vi var lite malplacerade och därmed blev det väldigt intressant. Och roligt, på ett annorlunda sätt.

Lördag i Nicklas hemvist Valbo, de har ett riktigt schysst köpcentrum. Och så ville jag såklart ta en titt på deras ishall, och sedan Läkerol Arena i Gävle. Finfint.

Grillfest hos en kompis till B & M följde, och sen ut igen. Mer av ett dansställe den här gången och roligt på det vanliga krogsättet. Efterfesten var dock sådär. Lite avslagen som det gärna blir framåt 3-4 am.

Jag har hört ganska ofördelaktiga saker om Gävle, men det är definitivt oförtjänt. Staden har kommit lite i kläm mellan det som kallas Svealand och Norrland, men är inte sämre för det utan har sin egen stil, liksom. Eget språk. Och trevliga människor. Kommer definitivt återvända.

Imorgon är en annan dag

Hann med en golfrunda före jobbet idag, den första för året faktiskt. Helt sjukt att sommaren har gått så fort utan att man hunnit spela nånting knappt. Det är ju så grymt roligt. Idag spelade jag bra för att vara så rostig också.

Dagarna springer verkligen iväg. Vill väldigt gärna hinna umgås med folket här (och bada!) men det är mycket hela tiden. Imorgon är ännu en fulltecknad dag med lillasyster som blir stor (18 år, det får mig att känna mig riktigt gammal) och Linus som ska tävla i SM i mountainbike. Gävle till helgen, som jag fortsätter tjata om...=)
Nästa vecka blir nog bättre.

Och jag ska försöka hitta ett bra ämne som engagerar mig som jag kan skriva om, på sistone har det bara blivit min ointressanta vardag. Gillar inte alls vad den här bloggen har utvecklats till att bli.

Äru fräääääsch?

Lasse-kväll i fredags och det var som vanligt magiskt. Fantastiskt att få se Maia Hirasawa och Miss Li på köpet, som efter Lasse var vackrast av alla. Lysekil på söndag, det blir säkert lika underbart.

Annars är det grymt skönt att vara hemma i Kungsör, och tillbaka på Södergården där inte mycket hade förändrats sen förra året. Tror jag behöver saker jag känner igen just nu.

Och på torsdag blir det äntligen Gävle=)

Jag lever

Yes, jag överlevde Norrköping den här gången med, fast det var väl knappt. Det blir ju gärna lite väl festligt när man är där...
Men det var väldigt kul att träffa gamla Naturhum-survivors och annat folk med. 

Och nu är jag tillbaka hemma i Kungsör, sitter jag på jobbet och har rast som är slut nu. Dags för lunch.

Jag gillar Sverige ibland

Västkusten var underbart igår. Jag bor ju som sagt i stugan just nu, så vi åkte ner till havet och jag körde båten=)
Blev rå korv i bröd på klipporna eftersom tändstickorna var bäst före 1756, men det är hur gott som helst när man kan sitta i bikini klockan sju på kvällen. Jag behöver det också, eftersom jag i princip inte har varit ute sen april och är blek som en fis. Kändes nästan som att ha semester.

Pappa  fiskade också, men fick bara upp en torsk som vi slängde tillbaka.
Vi har väldigt trevligt, vi tre.

Blir förmodligen mer sånt där ikväll, och kanske lite golf.

Tänk att jag verkligen inte har nåt roligare att skriva om.

Ny mail

Jag har numera Sveriges fränaste e-mailadress: [email protected].

Vill ha alla mina mejl till den i fortsättningen.

Alla två i månaden...

Trevlig tisdag

Idag var jag på Naturhistoriska med min enda elev denna vecka. De hade jättemycket djur där, obehagligt uppstoppade. Men hon gillade det, så=)

Jag har en ny lägenhet! Det känns jättebra. Jag måste dock flytta till trean som jag och Emil skulle ha haft först, i två månader, och sen till min nya fina etta. Men det är smällar man får ta.

Det var till och med ännu fler fjortisar på allsången idag än förra veckan, då ändå Håkan var där. Fattar inte grejen med EMD, de är oh so geeky.

Nu ska jag iallafall kolla på Morden i Midsomer och kanske äta lite jordgubbar.

p.s. Jag zappade förbi Top Model idag, och där sa bitchen i juryn åt en tjej att hon måste raka eller vaxa armarna.












Det var bara det. Tror inte jag behöver kommentera det ytterligare.

RSS 2.0