Live from New York City

Jag lever.

 Sista dan har i New York och vi ska alldeles strax aka till flygplatsen. Planet gar inte forran ikvall dock... Och klockan ar bara drygt elva har. Nu langtar jag hem.

Berattar allt senare. Maste kolla hur det gick for Leksand igar.

Torsdagstankar

Jag var och tränade och tog sedan en överfull 11 mot Bergsjön för att lyssna på Marcus Birro tillsammans med pensionärer, bohemer och palestinasjalstjejer som mig (tyckte mig tillochmed känna igen en av dem, antagligen från en Lasse-kö nånstans), i en mörk poetisk bibliotekshörna. Han är alltid jävligt bra och det han säger är alltid jävligt sant. Han signerade sin senaste bok åt mig och jag fick berätta hur bra det var att han hade skrivit den. Han log och tackade.

När jag sen gick över Kortedala torg mot spårvagnarna lyssnade jag på Hugger i sten och tänkte att jag snart korsar Atlanten. Och att jag är ganska glad ändå.

Så det kanske dröjer innan ni hör från mig igen. Ni kan tänka på mig innan ni går och lägger er på kvällen, att kanske är vi pretentiösa och går på museum och memorials som vanligt turistfolk, eller kanske sitter jag och Axel bara i en park och dricker öl, lyssnar på Lasse, pratar om livet och tycker att vi är jävligt coola. Vi, som inte är som alla andra. Vi som trotsar vanligt folks åsikt om att det är konstigt att åka utomlands med en annan person än sin partner, framförallt med en som ens övriga vänner inte känner och som man inte har träffat i verkliga livet särskilt många gånger för en sån kan man ju inte åka iväg så långt med i TVÅ HELA VECKOR.

Jag ÄR ju konstig. Vad trodde ni? Att jag skulle stanna hemma och hålla käft som normala människor? Ha!

I vilket fall ska jag komma bort från vardagen ett slag. Och förstås ha goda, nostalgiska tankar om Sverige, sådär som man har när man är utomlands. Jag ska ha en trevlig resa.


Väldigt få förstår Johnny Depp

Jag och Emil firade treårsanniversary igår och firade med att se Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street. Jag har nåt starkt emot musikaler annars, i synnerhet filmatiserade sådana. Grease går an, men annars tycker jag det blir enbart rörigt när alla plötsligt börjar sjunga och dansa, mitt i en dialog. Ofta blir det ganska snabbt långtråkigt också.

Jag hade med andra ord aldrig sett musikalen Sweeney Todd  i sitt original, men min vana trogen ser jag allt av både Depp och Burton och dem tillsammans har aldrig varit ett ickevinnande koncept. Denna var inget undantag.
Sen gillar jag mörka, mörka filmer i 1800-talets London, och det är alltid coolt när blodet sprutar sådär lite ironiskt, på nåt sätt. När det inte är meningen att man ska bli rädd, mest bara höja på ögonbrynen.

Utmärkt klippning också. Bra jobbat, Chris Lebenzon.

Men det som allra mest slår mig är naturligtvis hur briljant Johnny Depp är och hur få jag tror det är som fattar det. Jag menar fattar fattar. På riktigt.

Ändock, grejen är att många nog skulle säga att Depp är en av deras favoritskådespelare. Men Johnny Depp är ingen hollywoodprodukt, och vilka filmer kan ni ha sett honom i? Pirates of the Caribbean, självklart. Möjligen Secret Window. Och kanske Once upon a time in Mexico. Filmer där inte direkt hans kompetens är det man i första hand tänker på utan spektakulära actionsscener och makabra bilder. Och vad är det då ni baserar er åsikt på? Det faktum att han är en av världens snyggaste, hans fina uttal och den knäppa karaktär han spelar?

Sorgligt, isåfall. För det berättar ju inte alls vad han egentligen handlar om. Man kan liksom inte uttala sig innan man vet vad man snackar om. Se några av hans äldre filmer istället. Det coola med Johnny Depp är ju att han alltid väljer sina roller med så stor omsorg, att han mest har spelat i udda filmer som aldrig blivit någon publiksuccé. Och att han är så mångsidig. Han gör aldrig en roll på samma sätt som den förra. Edward Scissorhands, Donnie Brasco, Before night falls, From Hell, Gilbert Grape... Osv osv. Han har så oerhört många kvalitéer. Ni kanske inte tycker att filmen är nån höjdare, men skit i det och titta på honom. Titta på vad han gör. Det är fascinerande.

Jag råkar tro att Johnny har en mening med allt han gör och jag kan med gott samvete säga att han var en av mina absoluta favoriter innan chokladfabriken och the curse of the Black Pearl. Kan ni? För väldigt få förstår Johnny Depp. Och väldigt få förstår hans storhet.


Tillkännagivande om Gynning

Emil och Tarkan är mina vittnen på att jag i söndags såg ett helt avsnitt (en repris) av "I huvudet på Gynning", och jag vill erkänna att... Programmet är precis så larvigt och skrattretande och ytligt som jag märkte bara av att se fem minuter av det. Folk som följer det vecka efter vecka, hur orkar ni? Hon är ju så äckligt påfrestande. Jag säger som Joey: "When she starts laughing I wanna to rip my arm off, just so I have something to throw at her."
(Detta gäller när hon pratar engelska med)

Tjejen måste ju vara ironisk med allt hon gör och säger. Annars är det bara sorgligt.

Två små parenteser

Jag har ju förkastat bloggar om mode och dagens tånagelfärg och pussbilder och sån skit tidigare. Och jag står fast vid det. Men nånstans måste man ju ändå acceptera att folk är intresserade av det och vill gärna delge världen sitt yttre. Det är föredömligt att skita i vad såna som jag tycker och skriva om det man känner för. Att inte rätta in sig i rädda-världen-ledet jämt och ständigt. "Jag kanske ogillar din åsikt, men jag försvarar med näbbar och klor din rätt att uttala den." En av de smartare replikerna Voltaire kläckte ur sig.

En replik som skulle vara nyttig för mig att höra oftare är "Jag tror såhär Johanna att sköter du ditt så sköter jag mitt." Varsågoda, folk. Jag tar det inte personligt.


Jag saknar Agnes och Jenny speciellt mycket när jag är på Friskis. En period gick jag och Agnes jämt på Lindas pass kl 17 på torsdagar. Det var tider det.


Nu skulle jag gärna vilja ha nån att prata med i omklädningsrummet och när man väntar på att få komma in i salen. Man hinner tänka alldeles för mycket under de ca 6 min man står där, utan musik eller nånting att läsa. Jag får sätta upp en kontaktannons.


Mest sport

Har landat lite nu, efter allt som varit, och börjar ladda inför resan över Atlanten på lördag. Kan knappt fatta att jag ska se Nicklas och gänget live på söndag... Vi ska krossa Boston. KROSSA!

Skapligt imponerad av svenska idrottares framgångar under helgen. Stefans guld
(jävlar vilken tävlingsmänniska), Wissmans silver, Anjas historiska världscupsseger. Och Anders Södergren vann naturligtvis femmilen, det enda året jag inte tittat utan var ute och lantisade mig och grillade korv med fint besök från Norge. Annars brukar han jämt komma typ på 19:e plats. Ironi.

Jag hissar medaljer, och måste samtidigt dissa skador. För alltid, alltid kommer de oväntat och alltid, alltid vid fel tillfälle. "Nej Jonas, du har fel!" skrek jag åt TV:n när de annonserade att Susannas lår brustit och hon strök sig från tävlingen. Guldet som var vikt åt henne, som det stod FALUN på, gick istället till dumma LoLo Jones. Det gick väl för bra helt enkelt. Nån gång måste tåget spåra ur. Eller iallafall stanna vid en station ett tag.

Sen är Foppa skadad igen, den här gången är det ljumskarna. Igen. Vad ska man egentligen säga? Det är väldigt tråkigt för honom. Men han är en av de personer i världen jag beundrar mest, för att han aldrig ger upp. "Lägg av nån gång" säger alla sportkrönikörer. Fuck them. Foppa kommer spela hockey tills han stupar, vilket inte är riktigt än. Det är ju så det ska vara! Fotbollsskademesighet hör knappast hemma på isen.

Såhär blev min tatuering förresten.

image1


Det värsta

Samlade all den sista kraften förut ikväll och lyfte skrot tills jag blödde, jag antar att det är ett sätt för mig att bearbeta. Låta den fysiska smärtan ta över den psykiska. Men det lyckades inte läka det stora hålet jag har rätt in. Lyckades inte läka hjärtat som krossas för att jag inte kunde vara där.

Men what doesn't kill you makes you stronger är nog ändå mer än en klyscha. Iallafall vill jag tro det. För även fast man ibland, som igår, hoppas att man inte vaknar mer när man lägger sig på kvällen så överlever man det med. Man vaknar ändå. Men det behöver inte betyda att man nånsin kommer över det. Det kommer bli lättare att leva med, när man väl har accepterat det. Men just nu vill jag inte. Jag orkar inte vara stark. Just nu gör det jävligt ont.

Sov gott farfar.

Äntligen!

Solen skiner ute. Det luktade vår när jag åkte till jobbet imorse. Och igår med, när jag väntade på bussen efter skivstångspasset och det nästan kändes som en sommarkväll i luften. Vår och mat luktade det. Två av de bästa dofterna.

Capitals - Bruins 10-2, say no more. Fyra fräscha poäng för Nicklas, varav ett mål. Han är ju så GRYM!

Ut ur zon!

Precis kollat hockeykväll. Ledin lyckades förlora med sitt HV mot Södertälje utan att han besökte utvisningsbåset en enda minut. Typ första gången denna säsongen. Men snart är det slutspel, ska bli riktigt intressant med tanke på hur berg-och-dalbaneaktig säsongen har varit.

Håller definitivt med Wikegård om tjafset (så jag kommer smygcitera honom lite nu), spelarna borde tvätta truten med tvål och vatten för det är nåt fruktansvärt vad det snackas skit med domare och motspelare och publik. Det är din mamma och din pappa och hela familjen, det är obscena gester och 2000-kronorsklubbor som bryts av och hets mot folkgrupp. Jävligt onödigt, kan jag verkligen tycka. Håll käften och spela hockey! För det första så är det är ALLTID domaren som dömer, även om han är inkompetent, så orka tjafsa med honom om huruvida det var offside eller inte. ORKA! Det är det enda jag har att säga. Orka dra på sig 2+10 och orsaka mål i baken.

För det andra så är det bara otroligt osportsligt och barnsligt. Det hör överhuvudtaget inte hemma på isen och ger bara hockeyn negativ publicitet och dåligt rykte. JAG VET att det är mycket känslor i sporten men ut med aggressionerna genom spelet istället, inte genom munnen. Man kan säga FAN. En gång. Sen räcker det.

Dissing PictureDiary

Jag vill ju gärna att folk ska kommentera min blogg när de har läst. Kul att få andras åsikter om det jag har tyckt till om, liksom. Men bland mina kompisar får jag motpåståendet: "Om du kommenterar min bilddagbok".

Låt oss först klargöra vad bilddagboken egentligen är till för. Man ska kunna lägga ut sina nytagna bilder, och på detta sätt berätta om sin vardag, på ett annat sätt än att skriva om det. Jag är ju inte medlem själv, så rätta mig om jag har fel. Jag har bara fått klart för mig att jag inte blir bra på bild, eftersom att jag aldrig är beredd på blixten även fast jag VET att de där jävla kamerorna alltid åker fram när man är med sina vänner och sen hamnar man på bilddagboken och Facebook redan samma kväll. Ni vet väl att hela internet får tillgång till dessa bilder? Är inte säker på om jag är så förtjust i den tanken.

Vad jag skulle komma till var: Vad finns det egentligen att skriva i kommentarrutan på bilddagboken? För det man ser är: pussbilder, folk på fyllan, husdjur, pussbilder, vänner, pussbilder... "Jaha, ni ser ju ut att ha kul". Eller vadå? Vad har folk för budskap med dessa otaliga bilder? Visst, jag kollar mina kompisars bilddagböcker ibland för det är lite kul att se vad de har för sig därhemma. Men då ska det ju helst vara riktiga aktiviteter för att jag ska bli intresserad. Det är inte kul med tusen bilder på TV:n, eller vad som helst. No offence.

Då tycker jag det är bra mycket roligare att läsa om någons tankar, vad den personen har funderat på just idag. Inte vad man har för outfit idag eller åt till frukost. Det.Är.Inte.Väsentligt.

Men jag antar att man inte kan göra något utom att acceptera det faktum att folk gillar att ägna sig åt meningslösheter ibland. Det gör ju faktiskt jag med, om jag ska vara helt ärlig. Det är väl bara så att åsikterna som går isär om vad som är meningslöst.

Jag vet att ni blev arga på mig nu. Men snälla, ge mig bara exempel på hur jag kan kommentera era bilder så ska jag göra det.

Tacos med ensamheten

... och Lars och Leia förstås. Fast de ligger på soffan och spinner ikapp just nu. Inte så värst socialt. Emil är ute och partajar som sig bör när man är student, och jag kom precis hem från jobbet. Lagom med larm ikväll.

Blötsnö föll över Brunnsparken inatt när jag och Camilla tog oss hem efter ett par Guinness på The Flying Scotsman. Mest folk i hennes ålder där, dvs 28++, men trevligt ändå. Camilla är mycket trevlig. Och vann gjorde röda Hisingen igår, 6-1 tror jag det blev tillslut med mixade lag med Lerum. Lerum hade en tjej som var både duktig och fyndig. Hon blev tacklad i ryggen vid ett tillfälle.

-Vem var det som tacklade dig?
-Ja, jag såg ju inte eftersom det var bakifrån, i ryggen. Men jag skulle tippa på nån i vita laget.

Det var roligt.

Vinst även mot djävlarna från New Jersey igår, Nicklas bättrade på sin statistik lite med två nya assists. Han har fått mycket speltid nu det senaste, 21.05 igår, det är riktigt kul. Vi hoppas trenden håller i sig till Capitals-Bruins, March 16, 3pm.

Leksand - Sundsvall 8-1. Kommentarer överflödiga. Fan vad kul det ska bli med kvalserien och få skratta åt Brynäs. Vi hoppas fortfarande på ett daladerby och att få lyfta taket i Ejendals. L-I-F, L-I-F, VI SVIKER ALDRIG ER! FÖR LEKSANDS IF SKA HEM IGEN OCH MORA DOM SKA NER!

RSS 2.0