Aaaarrrgghhhh

Fan vad irriterad jag kan bli ibland. Jag kan gärna slå någons huvud mot en bordskant.

Matchen mellan Liverpool och Chelsea är inte avgjord så jag får inte kolla på försnacket inför hockey-VM, fastän det skulle ha börjat för 25 min sen. Seriöst, måste fotbollen börja så tidigt? Jag tycker förresten den håller på året runt. Varför inte vänta tills hockeyn är slut, så man kan koncentrera sig på en sak i taget?

Ensam dum valborgkväll

Träningsabstinens, för nu har jag inte tränat på en dag. Fanns inget pass på Friskis efter tre för att det är dum valborgsdag, och jag kan inte springa för mitt jävla ben. I hate it.

Sen hade varit kul att se cortégen ikväll, men jag somnade, och sen har jag tvättat och städat, duktiga Johanna. Dessutom hade jag ingen att gå med, så. Jag får läsa om det i tidningen imorgon. För er som inte är härifrån så har förstaårsstudenterna på Chalmers en cortége genom stan varje valborg, ett slags tåg där de driver med aktuella människor och saker som hänt under det gångna året. Jag har faktiskt aldrig sett den, även fast jag har varit här så mycket i tre år. Nästa gång kanske.

Stenhård uppladdning inför VM på lördag, då orkar man faktiskt inte så värst mycket annat.

Innan ett nytt spännande avsnitt

Det blir förmodligen min systers musikal nu istället för GöteborgsVarvet. Naturligtvis var det på samma dag.
Men det kvittar egentligen, för jag ser inte fram emot varvet så särskilt mycket. Jag är ju inte typen som springer, egentligen. Om jag känner för det så kan jag ju springa varvet nästa år. Och Sara kommer ju inte vara med i musikalen nåt mer. Min syster betyder faktiskt mest i den här frågan.

Jag bläddrade igenom klipp från Parlamentet idag, hittade flera roliga med Björn såklart, ett med Robert Gustafsson där han härmar Björn, och ett väldigt roligt med Henrik Dorsin. Jag lägger ut texten istället för klippet för jag förutsätter att alla är som mig, trötta på alla jävla youtube-klipp som folk skickar via länk på msn och säger: "Titta på det här, det är jätteroligt!"

ORKA, säger jag! YouTube är så fucking överskattat. Tänk så mycket skräp det finns där, och tar upp folks dyrbara tid. Skaffa er nåt vettigt att göra istället. Både ni som tillverkar klippen och ni som kollar på skiten.

Iallafall, det här sa Henrik och det var roligt:

Dom här 30%en som tror att man blir rik av att spela på lotto, dom ska man inte ta på allvar. Det är svennar.
Det är svennar vi pratar om här. Det är såna som går omkring i mysbrallor, jeansjacka och foppatofflor, som blev föräldrar när de var tolv år, som sitter och käkar bearnaisepizza framför Dobedo och tycker att "han är förjävla trevlig den där Kronér",  och deras favoritfilm, det är Beck - Moneyman, för dom tycker att "den är lite djup också",
dom lyssnar på Per Gessle, Tomas Ledin, för att "deras texter, dom säger ju precis som det är", deras läsvanor inskränker sig till SportExpressen, dom har en liten affisch på toaletten med små lustiga "toalettregler" som dom har köpt för 199.90 på Ica Maxi, dom är fula, blonda, korkade, enfaldiga och lata!

Och ja, alla ni som läser är ju svennar. Hur mycket av detta stämmer in på er? Två saker på mig.

Desperate Housewives har börjat. Bye for now.


Om du lämnade mig nu

Tröttnar aldrig på den låten. Så vansinnigt vacker. Och av fyra verser är Lasses två de bästa och sannaste, kanske ingen slump...

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va.
Jag skulle få den tiden över för mig själv som jag har sagt att jag vill ha.
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du.
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan, om du lämnade mig nu.

Jag kanske skulle leta upp nån yngre, som en fjäder i hatten.
Dt skulle bli för tomt om ingen fanns där, som värmde mig i natten.
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du.
Jag skulle fastna i min ensamhet igen, om du lämnade mig nu.

Innan godnattsagan

De snackade om dopning på Sportspegeln, finska skidåkare och amerikanska friidrottare. Fy fan, de är inte så snygga. Det övergår mitt förstånd hur någon kan ha samvete att stå på en prispall och veta att man har fuskat sig till det. Som tur är finns det vettiga idrottare som är med i frivilligprogram mot dopning, och det snackas om att alla som är på elitnivå ska ha ett chip inopererat, så att förbundet alltid vet var han eller hon befinner sig och kan göra test när som helst. Det  är en bra idé, men det vore ju sorgligt om det skulle behövas.

Annars är det softish med fyradagarsvecka, min bror Linus, hans vän Max och jag ska på Liseberg på torsdag, trevligt värre=)

Och Franzén, The Mule, är on fire i NHL-kvarten. Det vore ju konstigt om han inte tog Detroit till semin nu och jag hoppas verkligen det blir så, eftersom de gärna får vinna Stanley Cup för min del. Finns många spelare där jag gillar.

Ha en bra måndag.

Behöver mat

Riset kokar, men frågan är om man orkar vänta.

Har varit på danspass och skakat rumpa som bara den=)

Och nu är det Andra Avenyn, yey! Ber att få återkomma efter det och Sportspegeln.

Ny bild från USA:

image6

Det är Vita huset om ni inte ser det. Precis före vi slängde bomben.


Hur tänker dom?

Ikväll har jag varit duktig och jobbat extra. Har tränat skivstång med men det är inget duktigt med det för det är så roligt. La dock på mer vikt än vanligt och orkade - det är duktigt.

Lite hockeyabstinens nu, kanske ska sitta uppe och kolla på Detroit-Coloradomatchen... Tråkigt bara att Foppa fick gå av uppvärmningen men det börjar vi bli vana vid nu, eller vad säger ni?

Snart är det iallafall VM, det ska bli dökul. Men det är ju faan att genrepet mot USA går imorgon natt. Vet inte om jag orkar det, alltså. Sverige har iaf en bra grupp; Frankrike, Vitryssland och Schweiz. Första matchen är på lördag mot Vitryssland, 13.00 lokal tid så jag gissar på ca 19.00 för vår del? Bra, då missar ni inte den iallafall.

Och idag funderar vi över hur vår regering tänker när man vill köpa in nya JAS-plan. Man kan ju faktiskt inte låta bli att undra vad de ska ha dem till. De kommer bara stå och samla damm tillsammans med de andra planen som aldrig används, och dessa nya plan kommer inte ens Sverige få använda som de vill (tack gode gud för det). Känns inte som att det är försvarbart att lägga miljarder pengar på nåt så fruktansvärt onödigt när landet behöver resurser inom miljöskydd, vård, skola m.m. Dessutom måste riksdagen vara med på beslut av den här storleken. Men vår regering drar sig ju inte för att bryta mot lagen, inte sant?
Jag kommer snacka mer om olaglig vapenexport till krigförande länder så småningom.

Fredagsfunderingar

Kollar med ett halvt öga på Notting Hill för sjuttonde gången ungefär... Men den är lika bra varje gång, faktiskt. Ska man nu kolla på kärleksfilm för en gångs skull är det den man väljer.

Jag läste lite snabbt hon Kenzas blogg med, jag har ju skrivit om henne innan så jag fick väl läsa lite också och se om jag hade rätt.

Och det hade jag.
Herre min skapare så ointressant.
Dagens outfit och sånt. Vilket smink hon skulle ta med sig till en öde ö. Att hon är smal fast hon aldrig tränar och äter onyttigt varje dag, vilket är totalt hyckleri för så bra ämnesomsättning har nästan ingen. Alla kändisar säger samma sak, fast egentligen svälter de sig till döds.

Sen att vissa måste tänka på träning och kost mer än andra, det kanske stämmer. Men så extrem som hon verkar vara... Knappast.  Fast nu sabbade min vän Vikki min teori för hon sa att hon är likadan som Kenza. Nej, förresten. De är undantaget som bekräftar regeln. 

Jag läste nåt skrattretande idag också. "Cherrys hån mot Bäckström". För er som inte vet så är Don Cherry en gammal NHL-coach som nu jobbar med att bittert trycka ner nya förmågor på kanadensiska CBC. Han sa att Nicklas "bara gjort 15 mål och därför inte borde vara nominerad till Årets Rookie". Han ville ha med målvakten Carey Price istället, vilket är i sin ordning, men inte till the Price(haha) av Nicklas.

Men tydligen så är det skitsamma att Nicklas blev tvåa i poängligan för rookies med 14 mål och 55 assist.
Det är skitsamma att han var en av dem som tog Washington till slutspel.
Det är skitsamma att han spelat center i förstafemman med en av världens bästa spelare sitt allra första år i NHL - och gjort succé.
Det är skitsamma att resten av världen berömmer honom som bara den.
Det är skitsamma att han är GRYMMAST.

Men det är väl bara målen som betyder nåt, I guess.
Äh, Cherry ska alltid göra tvärtom. Screw him. Han får väl stå där med lång näsa när Nicklas gör det avgörande målet mot Canada i VM. Kanske på Carey Price.

Trött torsdag

Jag är inte nöjd just nu, för jag kunde inte alls springa långt ikväll innan jag fick ännu mer ont i benet. Har dragit med det ett par dagar nu, men inte tänkt så mycket på det. Nu blev det värre. Det måste gå över till söndag, för då ska jag springa långt. Gbg-varvet närmar sig.

Det är dock officiellt klart att Nicklas spelar VM - och ja, kommentarer överflödiga kanske.
Tre kronor spelade ju inte särskilt bra mot Lettland idag heller, sist vann man med 8-2 och idag med 4-3, som var jättenära att bli 4-4. Tre snabba i första perioden och sen ställer man ut skridskorna. Håhåjaja. Och varför håller Wikegård fortfarande på att Tellqvist ska stå i VM? Ja, han spelar i NHL, men det kan man ju tycka är skitsamma när han är darrig och Liv är stabil. Det är inte fy skam att ha tagit sitt lag till SM-guld heller.

Jag är inte så pigg. Somnade i soffan innan så jag har inte duschat än.
Förresten så har jag bilderna från USA på datorn nu, så jag kanske lägger ut nån då och då. 

Såhär ser det ut utanför Caps-kontoret(ligger längst upp i ett köpcentrum, deras träningsrink finns där också):
image3

Och det här är Axel och i bakgrunden Lincoln Memorial i Washington:

image4

Nej, nu räcker det. Man vill ju inte likna en bilddagboksinnehavare. Men som sagt, det kommer fler sen.

Sörjer dagen efter

Det är helt klart tomt. Har man följt ett lags matcher länge så är det liksom lite abrupt och konstigt när det tar slut. Som när Leksand hade spelat klart mot Brynäs. Eller som nu, när Flyers fick ett skitmål i förlängningen. Jag tycker verkligen synd om killarna, de satt och grinade efteråt. Det har gått så bra i vår så det blev en frontalkrock, helt enkelt. Ett bryskt uppvaknande ur vad som verkade vara en ändlös dröm.
Men nästa säsong ska bli ännu bättre, de kommer vara ännu hungrigare. Det här är ett lag med hjärta som kommer gå långt. Som det ska bli jäkligt kul att få följa igen till hösten och ser fram emot en ny hockeyresa till DC nästa vår.

Nicklas nominerad till årets rookie, det var väl ingen överraskning precis. Och det vore ju mumma med han och Nyllet i VM, speciellt nu när det har blivit så många bortfall. Och i och med kvartsfinalerna lär vi inte hinna se röken av de riktigt stora; Lidas (får snart upprätta altare till hans ära, som Bjurman sa), Lundqvist, Foppa, Kronwall, Zäta mfl.

Om vi nu ska snacka om nåt annat än hockey, så har det ju varit underbara dagar denna veckan. Det var sommar förra året, sen var det bara en evighetslång höst och nu äntligen lite ljus.

När jag tränade innan så kom jag att tänka på att de ledare jag gillar bäst är dem över 40. De har tuffast pass och bäst musik, rock och schlagers och sånt som är trevligt att jympa till:) Och man pressas att ta i lite mer eftersom om såna gamla tanter orkar så borde ju jag med göra det. Sen är de roligare och pratar mer. De yngre säger ungefär hej och välkomna och kör sen igång sin trökiga r'n'b. Jag lyssnar ju på alla sorters genres men det där har jag svårt för.

Helt ointressant kanske, det vara bara en parentes. Ett tips om ni ska träna på Friskis och Svettis nån gång.  

Nu ska jag dränka mina sorger i mineralvatten och sen ta igen lite sömn. Goodnight and good luck.

In DC

Klockan är snart tre och jag är jättetrött, men det skiter jag i, för tredje perioden ska snart börja och det är ju oliiiidligt spännande. Det är grymt i Verizon Center inatt, alldeles rött och lyckligt.

Men shiet, vilket pärs. Capitals var bäst i första, andra perioden var ganska jämn, men i såna här matcher märker man verkligen hur viktigt ett bra powerplay är, det kan vara skillnaden mellan kvartsfinal och slut på säsongen. Flyers fick ett väldigt billigt andramål, borde egentligen varit en interference-utvisning där istället, men skitsamma, domarn dömer och strax därefter gör Alexander den store 2-2.

När ska folk lära sig att man måste alltid, alltid punktmarkera den där killen? Släpper man honom två cm så går det som det går.

För övrigt så finns det two kinds of people in the world. Those who suck, and Nicklas Backstrom.
Fyra mål på de fyra senaste matcherna, han är helt enkelt störst. Finns inget annat att säga. Man sitter och ryser, om och om igen.

Nu blir det en ny kopp te. Kanske en macka också. Måste se till att överleva period nr 3 som lär bli en rysare utan dess like.

Tre ord: 3-3!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alexander the Great har talat.

Nicklas the Greater också.

Superlativen kring de där pojkarna har tagit slut för länge sen.

"Har ni inte sett någon vända 3-1 så är det dags nu."


Jag kan inte fatta att jag tvivlade på det här laget. Det var helt ljuvligt inatt, och den kommande lär inte bli sämre. Sova kan man göra i Nangijala.

För aldrig mer ska jag vara realistisk. Nu tar dom hem hela skiten.

Det är därför vi älskar den här sporten. Det finns ju fan inget bättre.

Och inatt blir det åka av.


LET'S GO CAPS!

Det var match mellan IFK och AIK ikväll. Får väl hoppas att AIK lämnat supportrarna hemma, för dom kan ju verkligen inte uppföra sig, det känns som om vi har konstaterat det för många gånger nu. Fattar inte folk som slänger saker på en spelare som försöker göra sitt jobb. Det är ju dessutom den egna klubben som får betala för det. Jag blir så trött.

Tänkte se Capitals - Flyers inatt, lär vara rätt trött imorgon men det får vara så, vad kan vara viktigare än hockey...? Speciellt den här tiden på året. Caps har spelat så djävulskt bra nu på slutet så jag vill inte missa mer. Det här kan ju ändå bli sista matchen för säsongen, så.... Jag skärper mig på jobbet och sover när jag kommer hem. Efter milen.

Jag försökte deklarera idag också (den sortens vuxenhet gillar jag inte...) men kyrkan hindrade mig, för de ville att jag skulle betala avgift. Screw them, säger jag bara, för det var längesen jag begärde utträde! Eller ja, flydde. 

Men nu ska jag sova och ladda inför inatt. Vi ses i Verizon Center.

Helg med hockey och Östergötland

Det var trevligt i Norrköping som vanligt, alldeles för blöt kväll i fredags... Men när man blandar en Alex Ovechkin  (= white russian... hockeyplayer) kan det aldrig bli för starkt. Undvek däremot att blanda en Bäckström, they are way too sweet.

Hur som helst så var det längesen jag slog runt på stan, och man kan väl få kissa på Eber ibland? Blev väl till att dränka sina sorger också, i och med att sur-HV vann SM-guld. Så typiskt att det ska avgöras i sudden, det blir ju ofta väldigt slumpmässigt då. Men sånt är livet, I guess. I hockey är ju faktiskt ingenting omöjligt.

... vilket vi fick erfara inatt när CAPITALS ÄNTLIGEN VANN OCH HOPPET TÄNDES IGEN! Helt underbart, Nicklas gjorde mål och han ger mig gåshud varje match. Så jävla grym han är. Och jag gillar Alex Semin mer och mer, han är väldigt duktig, och lite mystisk sådär eftersom han är en sån enstöring, och i princip så är: "I'm from Russia. I play hockey" det enda han kan säga på engelska. Snacka om att skita i allt vad uppmärksamhet och social kompetens heter, det är faktiskt riktigt coolt. Har inte mycket till övers för kamerakåta fjantkändisar som ni vet (men charmige Ovechkin går ju bara att älska, även fast han trivs bäst i centrum).

Hur Nicklas och Semin snackar? "Tja, jag vet inte. Vi pratar väl något slags hockeyspråk. På nåt sätt förstår man varandra" sa han inatt.

En icke-tydlig o-självklar kommunikation, det gillar jag. Han blir bara bättre och bättre.

Tre kronor då. Finns egentligen inte mycket att säga, det kan inte bli mycket sämre. Nu ansluter iallafall några slutspelsstjärnor, men jag håller med Bengan, det som behövs är forwards med spetskompetens och förutom Weinhandl så måste han ringa till Amerika. Backar behövs med för den delen, och så Stefan Liv i målet för jag hoppas inte på Lundqvist så blir jag inte besviken. Men sen har vi en riktigt bra chans i VM.

Jag såg min lillebrors cykeltävling i lördags också, det är inte lika kul som att kolla på hans hockeymatcher eftersom man bara ser honom vid start och mål men jag roade mig med att kolla in alla killars ben, för tydligen så rakar cyklister benen och smörjer in dem med olja för att det inte ska bli infekterat om de ramlar och skrapar upp sig. Hahahahaha, tillsammans med de görtajta cykelbyxorna såg det skitroligt ut. Fan vilken konstig sport.

För övrigt så är jag mer seriös än nånsin med träningen, mycket tack vare min guru Jim Roslund. Ska KROSSA Göteborgsvarvet.

Vanlig torsdag

Svårt att riktigt hitta ord till matchen igår, mer än... konstig. För er som inte visste det så såg LHC jävligt vassa ut i första och gjorde 2-0, det var nog fler än jag som trodde på dem.
Men så, fortare än en handvändning, så hade HV gjort 5 mål. Drygt 7 minuter tog det, och tre av dem var i numerärt underläge. Måste motvilligt medge att det i sig är en jäkla prestation. Men vad som hände med Linköping, det vet ingen. En okej Fransson i målet dock, helt rätt att peta Stana men jag tror de ställer honom imorgon, för nu har han haft lite tid att begrunda sina synder, så att säga. Och trots att Linköping nästan har en lättare situation än HV nu, med inget att förlora, så kommer det krävas att han gör sin bästa match i slutspelet.

Match inatt också, men jag har faktiskt inga större förhoppningar. Flyers väger tyngst, bokstavligt talat, och Capitals kan vara nöjda med att de gick till slutspel. För nu vill jag få hem min Bäckis, det var inget roligt att se landslaget gå på knäna mot Tjeckien idag. Verkligen tur att de bästa inte tillkommit än, men det finns fortfarande en hel del att fundera på för Bengan.

Norrköping i helgen, det ska bli riktigt nice. Saknar människorna därborta, och stan med. Det är nåt speciellt.

Men nu är det dags att packa och sova. Tjillevippen.

Fjärde finalen

Det var lite roligt på matchen idag, för huvuddomare Andersson hade Vinnerborgs tröja på sig, tydligen p.g.a en kaffefläck på sin egen (tömde han ut hela koppen eller?). Det är som jag alltid har sagt: Kaffe är mänsklighetens fördärv.

Annars var det en sur-match, iaf för oss som håller på LHC. Blame Davidsson. Sluta vara så bra!
Och om ni inte visste det så har ju Ledin inrett sitt eget utvisningsbås nu. Han har lite mys med kuddar och varm choklad och en thailändska som masserar.
Man får göra vad man kan för att hålla modet uppe när man i princip inte gör nånting rätt på isen.

Men fortsätter det såhär så lär HV vinna, för idag såg LHC trötta ut. Weinhandl var en av de få som gjorde vad han skulle, och det är ju lite svårt för ett par tre spelare att vinna en match åt sitt lag.

Och tjafset... Att dom bara orkar.

Men snart är det Ceska cup med mer tjafs, och då blir det mer hockeysnack! :D

För att fira ska vi blanda några Alexander Ovechkin på fredag, i Norrköping. 


Nice, huh?

Jag mår bra, även fast Capitals förlorade idag och det är söndagkväll och jag borde sova för länge sen.

Ny design på min blogg, snyggt va?:D Tack Kärve.

I helgen (som förresten var väldigt trevlig, Kungsör i mitt hjärta) konstaterade vi återigen hur sjukt dålig jag blir på bild jämt. Till och med när jag är beredd, så det kan ju inte bero på det. Jag har en ny teori:

Jag KAN inte vara seriös på kort.

Jag tycker det känns skitdumt att vara beredd. Att smila upp sig och pluta upp sig och titta åt ett annat håll och visa sin bättre halva av kroppen eller vad det nu är alla normala människor gör. Det enda jag vill göra är att räcka ut tungan eller göra en grimas eller slicka nån på kinden eller larva mig på nåt annat sätt, annars känns det så... fånigt. Jag kan verkligen inte vara seriös på kort.

Så ni får gärna berätta för mig hur man gör.

Och den som lyckas ta en riktigt bra bild på mig som jag kan ha här på bloggen får 100 spänn.

Drömmen dog i år med

Och jag har sörjt hela dagen.

Det har varit en skitbra säsong, och vi VET att det är där uppe vi hör hemma. Jag hade sett fram emot att kunna se dem i Scandinavium i höst. Men icke. Så jävla typiskt att det är Brynäs också, och att vi ska ha sån otur med ribbträffar och så vidare, i årets viktigaste match. Det känns bara så orättvist.

You know, I blame Markström. Var han tvungen att vara så bra igår? En liten 90:a, liksom! Hoppas han sätter vällingen i halsen.

Linköping vann idag iallafall, det var bra. Men hittills i slutspelet har det mest varit massa trökigt tjafs, det är vänsterkrokar och brottningsmatcher och storslagsmål i allmänhet. Före avblåsning och efter avblåsning och under avblåsning. Hjälmar som flyger hit och dit. Idag fick vi till och med se en filmning! Fotbollsnivå, usch.

Nej, sånt här vill man inte se i hockey. Man vill se blod och utslagna tänder.

Det som finns kvar är NHL också. Let's go Caps!
Jag bor helt klart i fel land. Ska man någon gång utsätta sig för Amerika så är det ju nu man ska göra det. Vem ska med till Washington?

Vilken pärs!

Nu gäller det ffs. Det gäller livet! Sista perioden i Läkerol Arena, 1-0 Brynäs, men det är lugnt. Jag är överspeedad och sätter hockeypopcornen i halsen vid varje anfall åt båda håll, men det är lugnt.
 
Lätt Ejendals Arena på torsdag. 50 mil att åka och förmodligen knökfullt, men det är lugnt.

Blir ändå Gävle i sommar, man som längtar upp på nåt sätt. Kanske en sväng förbi underbara Leksand med, det är trevligt där i juni.

Håll för öronen nu, för nu kommer mitt hockeyvrål.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!VI SVIKER ALDRIG ER! FÖR LEKSANDS IF SKA HEM IGEN OCH MORA DOM SKA NER!


Go green or go home

Jag vet vad ni tycker är intressant! Miljö!

Så jag ska berätta lite om miljöengagemanget i USA. Jag har ju nyss varit där och kunnat studera amerikanernas beteende.

I USA bryr dom sig inte överhuvudtaget. Det luktar olja och döda djur överallt, och...

Nej, bryt. Tyvärr, jag kan inte. Jag skulle bli jättelycklig av att kunna skriva att det var som jag trodde, att folket och samhället är lika oansvarigt som regeringen. Men så är det inte. Jag tycker i själva verket det ser ut som en grön tsunamiliknande våg dragit in över landet, iallafall östra delen, där jag befann mig. Det säljs tröjor av ekologisk bomull med miljöbudskap (och väskor och smycken och skor och...), i tunnelbanan sitter förmanande budskap om att New York-borna slänger tillräckligt mycket papper på ett år för att fylla Empire State Building. Papper som egentligen kunde återanvänts. Sloganen(säger man så?) var enkel och bra: "It's your city. It's your earth." Vi handlade i en vanlig mataffär som endast sålde organiskt framställda produkter. Man uppmanas hela tiden, bland annat genom texter på petflaskorna, att källsortera, vilket verkar vara den miljögrej som amerikanarna tagit tills sig mest. Förutom global warming då, som är så inne över hela världen.
Det jag nog blev mest imponerad av var att det på biografen sänds ett långt inslag om vad man själv kan göra för att rädda världen (lett av en snygg skådespelerska, hon som spelar Charlie i Vänner. Nån som minns? Inte? Jag är den enda nörden? Okej.). En sån grej kan nog funka bra här hemma med. Man har ju ändå ingenting att göra innan filmen, liksom.

Det åks mycket bil i USA, det är ett av de riktigt stora problemen, och det slösas nåt enormt, speciellt med förpackningar. Och det finns många andra faktorer i landet som gör dem till världens miljöförstörare nummer ett. Men jag tror det finns hopp för till och med amerikanarna. Tror att Al Gore lyckades öppna deras fastklistrade ögonlock. 

Annars får jag själv göra ett försök så småningom. Kan bli miljöguru därborta.

America loves Johanna, thank you Washington, goodnight! 

Måndag helt enkelt

Kl 05.50 - Blötsnö i ansiktet på väg till bussen. Jag hatar Göteborg.

Kl 18.10 - Över Göta älv-bron till Hisingen. Vacker stad under en vårsol som fortfarande skiner när jag åker från träningen och hem. Jag älskar Göteborg.

För övrigt var det riktigt kul att vara tillbaka på jobbet.

Ni som tycker min blogg är tråkig när det handlar om sport (typ alla som läser?), så hoppa över det inlägget då! Jag skriver faktiskt den här bloggen för mig själv, inte efter vad folk är intresserade av att läsa om. Sen är det jättekul att ni läser och kommenterar, självklart, men ni får nog leva med att jag älskar att ventilera känslor i bloggform. Och mycket känslor just nu handlar om hockey, jag är döexcited varje dag.

Ni har säkert nån att prata med era intressen om, men jag har inte det, åtminstone när det gäller hockey så har jag ingen i närheten att diskutera med. Förutom Johan förstås. Men tanken är väl lite att vi ska göra nån nytta på jobbet.

Så ingen tvingar er att läsa:) Fast jag vet nog att ni gör det ändå. Ni älskar ju er Johanna. Sportnörden Johanna :D

Förresten så kanske jag börjar blogga om Desperate Housewives nästa vecka, för då börjar en ny säsong. Att jag följer det är det enda med mig som bevisar att jag är tjej.

Ursäkta mig, nu ska jag se sista perioden av LCH-HV. Återkommer.

Återigen Nicklas

Alltså, förlåt. Men jag kan inte sluta tänka på hur grym den här killen är och jag måste få ut det på nåt sätt.

Läser i Bjurmans NHL-blogg om glädjen i Caps omklädningsrum efter segern i förrgår. Ville jag inte vara i Washington tillräckligt innan så vill jag det nu. 

Per Bjurman skrev:  "Det smärtar mig att Bäckis inte värmer upp utan hjälm. Han som har en så, eh, intressant kalufs."

I Verizon Center värmer nämligen alltid tex Ovechkin upp utan hjälm och experterna tycker det är tufft.
Nicklas har ju världens intressantaste kalufs.:D

Bjurman lyckades trycka sig in i omklädningsrummet och snacka med honom efter matchen.
- Det där TV-puckshögarna...?
- Ja, det är väl mest vår femma som håller på och löjlar oss. Men fan, vi blir ju så glada!

Johanna med.

Och så har nån tjomme mage att påpeka att Nicklas inte är 21 och inte får dricka öl. Tror inte det spelar nån roll i en kokande huvudstad. Han får dricka vad han vill. Mitt blod, om det är så.

Kommer aldrig kunna sluta tänka på honom :P

Upp som en pannkaka

Nu har jag blivit tillsagd att inte skriva så mycket om sport. Så då skriver jag lite till.

Jag är ledsen, mina hockeyokunniga vänner. Jag måste få ut det här på nåt sätt.

CAPITALS ÄR I SLUTSPEL! Från att ha legat sist i South East division vid jul, slutade de som etta. Ovechkin slängde ut sin klubba till publiken efter slutsignalen. Jag är beredd att sätta en ganska stor summa dollars på att någon blev mördad i det ögonblicket. Washingtonfolket är ju tokiga i honom. Och just nu vill jag också vara ett Washingtonfolk. Det kommer ju bli så grymt kul hockey de kommande veckorna. Och då åker jag hem därifrån! Vad är det??? 

Får nöja mig med en final här hemma, och jag blir östgöte på nytt under tiden. Hellre Linköping än HV. Visst, jag gillar Liv och Åkerman och Petrasek och många andra som fan... Men ändå. Jag vill skratta åt klippkort-i-utvisningsbåset-Ledin, som för mycket liv omkring sig men inte skulle kunna träffa vatten om han så sköt från en båt.

Och Leksand vann ikväll, MYCKET skönt. Pusta lite tills tisdag, då hjärtat sitter snarare i pannan än i halsgropen igen.

Jag lovar att skriva om nåt annat imorgon. Nu ska jag ta en segerapelsin och sen sova.

F Y I

Jag har INTE en tråkig blogg. Jag är jävligt bra på att skriva intressanta inlägg. 

Och förutom mat är ju sport det som gör livet värt att leva.

Carolina Gynning är en oförtjusande människa

Min vän Kärve har en trevlig blogg, karvegard.blogg.se, och jag bad henne förklara för mig varför Carolina Gynning är en så förtjusande människa som Kärve tycks tycka. Hon skrev inlägget, och jag skriver nu ett litet svar på tal.

Ni vet ju redan vad jag tycker om människan, men ämnet Gynning tycks aldrig bli uttömt. För när det gäller meningsskiljaktigheter så kan man aldrig komma fram till något slut. Det är det vi har, jag och Kärve. Olika åsiker. Hon tycker en sak. Jag tycker INTE att det är intressant med israeliska uteställen, medelålders sorgliga groupies eller höra Gynning kraxa fram nån slags "låt". Jag tycker INTE att hon är en god förebild för det hon gör är inte att visa att ingenting är omöjligt. Det hon visar är att det är utseendet som spelar roll och att i det här landet kan man få ett eget program av att visa tuttarna i "stänga-in-sig-i-100-dagar-utan-heder".
 
Jag såg det där programmet när hon ville bli kändis i USA, hon trodde ju verkligen att det skulle hjälpa att folk känner till henne i Sverige, att hon skulle kunna få ett toppjobb i Hollywood direkt. Det är lite annorlunda på andra sidan Atlanten, gumman. Där måste alla börja från 0. Där betyder svenska löpsedlar INGENTING.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det som stör mig mest med henne är att jag tror att hon är smart och bra egentligen. Det har folk sagt som har snackat med henne också, att hon är helt vanlig och så bakom kameran, men framför kameran blir hon megafjanten. Jag tror att hon tror att hon måste bete sig som en bimbo för att folk ska gilla henne. Det tycker jag helt enkelt visar på ett riktigt dåligt självförtroende och en förvrängd självbild, och sånt kan man jobba med.

Jag råder dig att göra det, Carolina.

Hockeykväll

Jag börjar bli allvarligt oroad för mina masar. Svidmatch mot Mora i tisdags, och så förnedring mot Rögle igår. Imorgon har vi Västerås borta, vilket visserligen är en bit kaka som sväljs så snabbt att den nästan hamnar i vrångstrupen. Och då lever hoppet fortfarande, det är ändå bara 4 poäng upp till eliten just nu. Jag tror de kan ta nya tag nu, jag tror inte svaret att att byta ut Belfour mot Läck, som vissa tycks tycka. Den här veckan kommer det behövas erfarenhet, stabilitet, lugn, i målet.

Och återtåget kan fortfarande börja rulla. Matchen är aldrig över förrän domaren har blåst.

Vad som dock är riktigt glädjande är att Capitals bara behöver klara förlust i förlängningen mot Florida inatt (i NHL finns det ju inget som heter oavgjort) för att gå till slutspel. Och det gör dom ju. Nicklas behöver bara passa pucken till "Ovie" (som dom kallar honom för dom kan inte uttala Ovechkin i USA), så gör han mål. Och Nicklas kan ju det där med att passa puckar.

Nu ska jag spela WoW med Tarkan=) Puss och vattenflaska.

Have mercy!

För månen har en kraft som förnuftet aldrig haft, och aldrig får, och då går det som det går.
Sen vill jag skriva allt jag sett, så nån förstår, fast inga toner kan förklara hur jag mår.

Och det blev sent och det blev tyst och när bacchus hade kysst oss,
blev du rädd och jag blev stel, och du sa: Allt det här är fel.
Men alla älvor höll oss kvar, och nu var döden uppenbar,
i vårat avsked under månen.


Ville bara säga det.

Förresten har jag kommit på att Linda Bengtzing hade bästa låten i Melodifestivalen. Och sen Maia Hirasawa.

"Mina knän sviker mig varje gång jag ser dig..." Jaa hon är baske mig klämmig, den där Bengtzing.

Strawberry Fields Forever

Jag drog med mig äcklig ohyra hem från New York, så jag kunde inte jobba denna veckan, fast jag kom hem i söndags. Jävla USA. Jag har saknat barnen så mycket.

Jag har saknat min Sodastream med. Och min Vännerbox. Min Emil, och mina katter.  Och dom i Kungsör. Har saknat rätt mycket, faktiskt. Hemma är trots allt bäst.

Men det var ganska bra i USA med. Oerhört speciellt land, det där. Misstänksamt, nojigt. Roliga människor med nylonstrumpor på huvudet. Luktar friterat och klorin.

 Washington var, förutom hockeyn, inte mycket att ha. Vi såg Vita Huset och Capitol och Lincoln Memorial och sånt. Jaja. Var som verkligen var fräckt där var ju att vi hamnade i ett protestmöte mot Irakkriget, med veterans och allt. Hoppet lever faktiskt därborta.

New York var en aning coolare. Jag trivdes väldigt bra vid Strawberry Fields, som är John Lennons minnesplats i Central Park. Nära hans gamla lägenhet och platsen där han blev skjuten, faktiskt. Väldigt skön stämning där, ett gäng övervintrade hippies är där jämt och spelar gitarr och musik på radion, fast man inte får. "Is this supposed to be a quiet place? I can hear traffic and people. I'd rather hear rock'n'roll."

Så sa Gary, the major of Strawberry Fields, en oerhört speciellt man som lägger ut blommor och ljus och mynt och allt möjligt över konstverket på marken där det står "Imagine". Han bjöd oss på jellybeans en kväll. Jag bjöd han på en snus, fast den tyckte han inte om. La en ros under "Imagine" också och förbannade människan som sköt ihjäl en av tidernas största män.

Annars handlar en vecka i New York mycket om att äta kanderade halsmandlar i galna Chinatown, en pasta i lilla lilla Little Italy, stå i oändligt lång kö full med asiater för att komma på färjan över till Ellis Island för att få se Libertystatyn riktigt nära, dricka massa Budweiser på hotellrummet och stirra upp i kesotaket, göra fredstecken bredvid pistolen utanför FN-skrapan, äta ett dussin Subwaymackor, äta Ben&Jerrys "Imagine Whirled Peace" och jogga i Central Park på morgnarna. Plus en del andra saker, men det ska jag inte tråka ut er med nu. Ni får fråga om ni vill veta mer.

Men som sagt, NHL-matchen i DC var suberb. 2-1 efter straffar, asspännande. Nu såg man definitivt hur Nicklas har utvecklats, han är så grymt bra. Och det är så underbart att se honom och Ovechkin ihop. Inte för att jänkarna kan nåt om hockey. Dom tycker bara det är häftigt med slagsmål och sånt. Vid varje tackling går det ett sus genom hela arenan. Jeez, lär er vad spelet handlar om istället.

Läste precis Ros och Bjurmans blogg från NHL btw...
"Jaha, idag har jag käkat lunch med Nicklas Bäckström och hans pappa, ska snart över till NHL-kontoret, ikväll blir det NY-derby på Madison Square Garden och sen ska jag kolla på sista perioden Toronto-Ottawa på HD."

Ungefär så. Jag får inte alls migrän av avundsjuka. Inte alls. Vem fan har de där legat med för att få allt det som avlönat jobb? Jag skulle göra det gratis. Bara man fick vissa fördelar i Washington, så.;) Då kunde jag också "be att få återkomma i första periodpausen." Om inte Jaromir Jagr eller nån bjuder på kaffe.

RSS 2.0