Det sista innan läggdags

Hur roligt det än har varit och argumentera fram och tillbaka om Twilight så är det kanske är dags att lägga ner den här diskussionen nu och fokusera på lite viktigare saker. Ibland får man liksom inse att man inte tycker lika. Fast jag lär ta upp det igen när jag har läst de andra böckerna!
Jag är för övrigt hemskt ledsen om någon tog illa upp för att jag möjligtvis råkade dra alla över en "kant", men vad tråkigt livet skulle vara om man inte fick generalisera lite ibland, eller hur?

På tal om viktigare saker så är det faktiskt lite intressant att Piratpartiet nu har växt så mycket och får så många röster till parlamentsvalet. Det var en komiker (som jag tyvärr har glömt namnet på) på "Snacka om nyheter" som kläckte ur sig en jävla klockren kommentar om det. Miljöpartiet snackar om klimathotet, vänstern om jämställdhet, moderaterna om internationellt samarbete. Piratpartiet, de tycker att det är viktigt att kunna ladda ner den senaste Bondfilmen gratis.

Okej, nu drog jag det till sin spets en liten aning och jag vet att Robbin blir arg på mig när jag säger sådär. Men även fast jag fullkomligt håller med PP om tillgång till information, ett internet som är fritt för alla och det sjuka i att staten har insyn i vårt privatliv, osv osv, så får man faktiskt ha lite perspektiv också. I mitt huvud så finns det saker som är viktigare än det som PP står för, vår planets överlevnad tillexempel. Så därför röstar jag inte på Piratpartiet på söndag, jag röstar på ett annat parti som även de slåss mot övervakningssamhället, men jag hoppas ändå som fan att PP får mandat i EU, inte minst för att våran regering ska få sig en ordentlig tankeställare. "Hm, svenska folket kanske inte vill vara slavar under IPRED after all."

p.s. Andreas, mina argument räcker till mer än dina alla dagar i veckan. Jag har iallafall åsikter med egna ord.

Dagens grönt och kommentar till Meyer-debatten

Jag har precis blivit klar med sluttentan, och jag känner mig väldigt nöjd. Kärve har varit snäll och låtit mig sitta hemma hos henne och snylta på hennes internet, och det har varit väldigt kul att vara här och ha henne och Cheyenne som sällskap. Kärve har dessutom hjälpt mig hitta en fantastisk sida som heter jordklok.se, där man bland annat kan köpa ekologiska kondomer och tamponger. Underbart, eller hur? Det kommer definitivt komma mer information kring den här sidan.
Tack Kärve!<3

Jag ska snart in till stan och träffa Annelie, men jag kan inte låta bli att producera ytterligare ett bidrag till debatten som pågår för fullt på mina kommentarfält, för jösses vad nöjd jag blev över anstormningen kring föregående inlägg!

Jag har tyvärr inte sett något monster (om inte dubbelv Bush och Jan Björklund räknas) och visst finns det ingen lag för hur ett sådant måste se ut, men jag tycker ändå det finns vissa underförstådda regler att följa när man ska beskriva någon av dem. Stephenie Meyer har skapat en stilig pojke som alla (okej då, många) blir kär i, ger honom några coola övernaturliga krafter och kallar honom vampyr, trots att han knappt uppfyller något av de kriterier för hur vampyrer har beskrivits i alla tider. Herregud, en vampyr som glittrar i solljus? Leo Allatius vänder sig i sin grav.

Ingen annan behöver tro på Potter-storyn bara för att jag gör det. Men vad jag tycker att J.K har till sin fördel är att hon skapar egna monster, och dem som hon lånar från andra berättelser nedlåter hon sig inte till att romantisera eller förmesiga på något sätt. Monster ska vara monster och inte som en jäkla sommarblomma. Det finns inte någonting som är det minsta skrämmande med Edward och därför tycker jag inte han har rätt att kallas monster. Kan inte Meyer hitta på en egen benämning på vad han är? Då skulle jag bli klart mer imponerad.

Ingen behöver förresten vara orolig för att vi Twilight-kritiker känner oss utanför. Jag, och jag förmodar att även Andreas, är fullkomligt nöjd med att inte följa strömmen och dela alla fjortisars och Carros och Vickys entusiasm för den här boken. Det är bara roligt om motståndarsidan är större, jag älskar att vara i minoritet.

Och nu kände jag att jag saknar Robbin enormt mycket. Det måste bli söndag fort.

Förtydligande

Evidently så var jag inte tillräckligt tydlig i föregående inlägg, jag ville bara se till att det inte blir några missförstånd.

Det hade uppfattats att jag tycker det är för mycket information i Twilight, vilket är helt fel. Det är snarare tvärtom! De är ju inte komplicerade eller invecklade för fem öre, utan precis sådär enkla, lättlästa och okomplexa som tonårsböcker brukar vara. 
Precis som jag skrev igår så hade jag gärna läst mer om själva vampyr-och fantasygrejen, men vad det är för mycket av i Twilight är de ändlösa gulledialogerna mellan Bella och Edward, de säger så mycket hela tiden och ändå säger de nästan ingenting. Det är mest tomt prat, utan mycket information överhuvudtaget. Litegrann om vampyrgrejen i och för sig, visst, Bella är ju så oerhööööört uppmärksam som förstår vad han är för nånting. DET är skönt att slippa i filmen.

En vampyr, förresten. På riktigt så är ju det faktiskt egentligen en väldigt mörk varelse som varken har själ eller spegelbild, som bara är ute på natten eftersom de dör i solljus (alltså inte glittrar eller nåt annat fånigt) och inte skulle låta en människa i närheten leva, ännu mindre bli kär i en, och de har definitivt inte ett sånt där perfekt yttre som vampyrerna har i Twilight. Det finns inget vackert över vampyrer, de är mer som fladdermöss än människor. Det är en icke-trovärdig, puttinuttromantisk, rentav mesig bild Stephenie Meyer målat upp av vad Edward är, men grattis till bedriften att ha fått miljoner tjejer att bli kära i en vampyr! Det har nog inte hänt sedan Brad Pitt spelade Louis de Pointe du Lac i "Interview with the vampire" på 90-talet, och hur svårt är det egentligen att vara med en vampyr om han är som Edward? Väldigt lätt, skulle jag säga. Jag förstår definitivt varför Bella inte är rädd för Edward. Han är inte det minsta skrämmande. Eller realistisk.

Återigen, kan någon på allvar förklara vad som är så fantastiskt med böckerna? Gärna med några argument med tyngd, tack.

p.s. Harry Potter for president!

Jag kan inte drömma. Tyvärr.

Nu har jag (äntligen) läst ut Twilight (jag vet att den heter "Om jag kunde drömma" på svenska men det är så larvigt att jag inte kan säga det). 

Jag vet att Vicky och Carro och mina tjejer i sjuan och massa andra människor älskar den, och alltså, den är helt okej, men inte mer. Jag är hemskt ledsen att jag inte är frälst som alla andra, men jag kan faktiskt inte se varför det är sånt ståhej kring den här serien. Ni som är sålda får gärna förklara det för mig.

Anledningen till att jag ska läsa den andra boken är att jag vill se om den kanske är bättre. Twilight är så mycket blablabla jabbajabbajabba sida upp och sida ner av dialoger mellan flickan och pojken. Det är kul en stund, men inte HELA TIDEN! Är det bara jag som blir uttråkad av alla "I love you", "du är mitt liv" och "lämna mig aldrig"? Det är o-i-n-t-r-e-s-s-a-n-t.

Grejen är att det här nog är första gången jag tycker att en film är lika bra som boken den är baserad på, om inte bättre. Jag tycker definitivt att filmmakarna har lyckats plocka ut de viktigaste och bästa delarna(läs: de delar som JAG gillar, dvs fantasybiten). Det är riktigt synd att boken inte handlar mer om vampyrgrejen, och mycket mindre om kärleksgrejen. Jag kommer ihåg hur jättebesviken jag blev när Harry började bli kär i folk i Potter-böckerna. Det stal ju fokus från allt det viktiga och fantastiska!

Fast jag antar att Stephenie menade att den skulle passa 13-14åringar och när jag var så gammal ville jag också läsa om kärlek. Man var ju nyfiken, liksom. Vad jag dock är orolig för att flickorna får en alltför romantisk bild av hur kärleken är och hur en kille ska vara. För hur ofta är det så perfekt som i Twilight? Hur ofta älskar man någon som man har känt i ungefär en vecka? Inte särskilt realistiskt. Det finns alldeles säkert en Edward var till alla, bara man inte förväntar sig att han ska vara exakt som Bellas Edward. Han är fiction!

Jag är dock glad för att jag läste boken, eftersom jag känner ett visst ansvar som bokmal att läsa det som blir poppis. Jag är glad att jag gjorde det innan jag såg filmen också. Man får ju sin egen bild av hur allt ser ut, och vet lite mer ingående om vad som händer och varför det händer, när man ser filmen, som ju alltid är detaljmässigt ofullständig. Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men i det här fallet är det faktiskt ett positivt faktum att den är ofullständig. Man slipper allt blablabla.

Tack för det, Catherine.

Isn't that just kick-you-in-the-crotch-spit-on-your-neck-fantastic?

Jag fick vara hemma idag igen, på grund av min dumma mage.

För er som inte vet det så har jag haft magkatarr i 1,5 år ungefär, som har kommit och gått, nästan alltid pga att jag har känt mig stressad och orolig. Jag mår illa, kräks, har ont i magen och känner mig allmänt dålig. Nu på senaste tiden har jag varit oroad över att jag inte har klarat det sista seminariet än, som var tvunget att vara inne till lördag, plus att det är mycket på jobbet med elever som ska göra klart det sista inför betygssättningen. Och då kom det igen, som ett paket från en Traderaauktion.

Jag har redan haft kontakt med fem olika doktorer om det här, och för det första har alla trott att jag varit gravid, för det andra så har de skrivit ut samma medicin som inte har fungerat. Men jag gjorde ett försök till idag, för jag är jävligt trött på det här nu, och ringde vårdcentralen. Först telefonkö, sen hör inte "sjuksköterskan" vad jag säger eftersom jag har crappy Telenor med crappy mottagning, och hon tror att det hjälper att skrika "Hallå, jag hör dig inte!!!" i örat på mig. När jag väl får fram vad jag har för problem, att jag har magkatarr och förmodligen behöver en remiss till en psykolog så jag kan få hjälp med min stress och kraven jag har på mig själv, så är hennes svar: Du kanske ska stressa mindre då.

JAHA!!! Men gud så enkelt och bra. Var det sååå jag skulle göra?!? Att jag inte tänkte på det tidigare. Korkade jag.

Får jag fråga en sak? VAFAN BETALAR VI SKATT FÖR???? Tydligen är det inte för att få den sjukvård man behöver iallafall. Nej, otrevligt bemötande är vad man får. "Sjuksköterskan" kläckte även ur sig kommentarer som: "Vad ska en psykolog hjälpa dig med?" och "Du har nog bara lite mycket att göra" och "Du får nog ta tag i det själv".

Om det är någon som har ett bra förslag på hur jag ska lösa det här så hit me. Jag mår dåligt NU, och jag fick en tid hos en doktor om en månad. Bra tack hej.


Från noll till tvåhundra när jag ser dig

Igår sydde jag i flera timmar. Byxor, mest. Sydde in och sydde upp. Det är ju sällan man får tag på ett par jeans som är helt perfekta, liksom. Jag är för kort, plus att får jag väl över dem över låren så blir de för stora i midjan. Men det var snabbt avhjälpt, trots att jag egentligen inte kan sånt där med att sy. Men bra blev det ändå! Man känner sig så händig! Eller som en hemmafru från femtiotalet. Kul är det i vilket fall.

Och idag då? Känns som att alla timmar gått åt till mitt dumma krysstest som jag måste fylla i. Det är det sista seminariet på min kurs, och helt klart det svåraste. Krysstest ska väl inte vara så svåra tycker man, men juridiska är det. Tur att man får obegränsat med försök, men jag vill ju gärna klara det innan jul.
 
Åka på spinning med syster hann jag göra iallafall, men träna hinner man ju alltid. Och äta mat och mysa med älsklingen finns det  också alltid tid för. Det pirrar i mig varje gång jag går innanför dörren och ser att du är här. Jag klär i din andedräkt.



Jag älskar mitt kakmonster

Vi insåg just att Lidas ätit 3 paket Ballerinakakor idag. Eller, inte tre hela paket, ska man vara petnoga så åt jag tre kakor sammanlagt.

Han säger att vi ska ta en springtur alternativt låååång promenad imorgon.

Men det gör inget, vi har ju firat min namnsdag idag, samt det faktum att vi båda är Peace&Love-funktionärer på avdelningen Scen&Produktion. Slå det om ni kan!

Nej, nu skiter jag i det här. Ska lägga mig och försöka läsa ut Twilight, som jag alltså, tro det eller ej, Vicky, inte har lyckats ta mig igenom än. Det kommer en utförlig recension sen, jag lovar. Hold thy breath.

While we're at it

Jag inviger min nya bloggdesign nu! Tack älskling för hjälpen=)

Andreas lämnade ifrån sig ett intressant påstående som kommentar till ett av mina inlägg. "Är det inte lite dubbelmoral att rösta grönt och ta hänsyn till "Earth Hour", och sen flyga till Thailand och tro att man har gjort någon skillnad?"

Åh, vad jag älskar att bli ifrågasatt, för jag har ju alltid så bra svar på lager.

Jag kan börja med en motfråga: Är det inte lite infernaliskt korkat att tro att jag, som anser mig vara hyfsat duktig och engagerad inom miljöområdet, inte tänker på en sån sak som flygplansutsläpp? Jag är mycket väl medveten om den klimatpåverkan som flygtrafiken har idag, men jag ansåg mig väl kunna släppa lite på mina vanligtvis hårda miljötyglar för en gångs skull, eftersom jag annars gör så mycket som är miljöpolitiskt korrekt. Hur ofta åker jag iväg på en sådan lång resa? Det hjälper ju också till om man som jag köper utsläppsrätter. Och FYI, jag såg det inte bara som en semester utan även en resa som jag kunde lära mig mycket på. Man skulle bli så fruktansvärt inskräkt om man bara satt hemma i Sverige hela sitt liv och inte hade en aning om hur resten av världen levde. Det är många aspekter som ingår i miljöfrågan; solidaritet, förståelse för och samarbete med människor utanför svenska gränsen är en av dem.

Ja, jag råkar tro att jag gör skillnad. Förutom att faktiskt agera praktiskt i min vardag och låta grönt tänk genomsyra allt jag gör så anser jag mig vara lite av en ambassadör för de här frågorna, och diskuterar dem med folk så fort jag får chansen. Jag är stolt över att jag övertygat rätt många om att göra små förändringar i sin livsstil.

Är du fortfarande säker på att Johanna equals dubbelmoral, Andreas? Du kanske ska slå upp ordet igen?

Jag är för övrigt rätt säker på att även med Thailandsresan så är jag mer miljövänlig än dig, mister-jag-stänger-aldrig-av-datorn. Jag är tillexempel vegetarian, det är till stor hjälp för Moder Jord. 17 % av koldioxidutsläppen orsakas av köttindustrin. Kanske är dags att förstå att det inte bara är att dra ner på bilkörandet som gäller, valet av mat är också viktigt.

Nån mer som undrar något? Passa på nu innan EU-valet!

This is where I lean

Jag tvingade Robbin att se Eurovision Song Contest igår. Han tyckte att det var tråkigt och svensson, och visst, man känner sig som en rad i Svennebanan, men jag tycker ändå det är lite kul att se vad alla länder har att komma med. Det är kul att sitta och klaga på danser och skratta åt kläder, undra vad länderna egentligen röstade UT, och bidragen igår var verkligen inte mycket att hänga i julgranen. Tjejen från Portugal hade en låt man blev glad av, annars sög det faktiskt. Speciellt norrmannen som vann, tydligen med störst marginal nånsin. Vad är det för fel på folk? HAN VAR INTE BRA!

Överhuvudtaget, ska man skratta eller gråta åt det här spektaklet? Det är ju nästan exakt samma visa år ut och år in, bokstavligt talat. Och programledarna var som vanligt äckligt hurtiga och dåliga på engelska, och det ligger en påklistrad merry-stämning över alltihop. Det känns aldrig särskilt äkta, fasaden är alltid det viktigaste för de här människorna. Jag märkte ingen skillnad på Rysslands version av tävlingen och tidigare länders, ändå hade de lagt ner 240 miljoner på kalaset, mest i ESCs historia. Yeah, money well spent.

Jobb imorgon och det ser jag fram emot. Gäller att ta vara på den sista tiden nu innan jag slutar, för som jag kommer sakna alla fantastiskt härliga elever! Den här våren har varit jättetrevlig, verkligen. Ändå längtar jag som sagt till hösten och till framtiden med dig!

Robbin <3


Det går bra nu

Vi har möblerat om här hemma.
Känns som en fin, ny, fräsch start på vårt samboskap fastän det har varit några veckor redan. Älskar vår nya soffa. Tack mamma och pappa!

Om två veckor åker vi och skriver kontrakt på vår nya tvåa på Hisingen, jag är så jäkla nöjd över att vi fick den. Hur nära blir det inte till hockeyträningen???

Och imorgon är det anniversary, fattar inte att det har gått så lång tid, och ändå har det gått så fort. Du gör mig lycklig, älskling. Vore ingenting utan dina andetag.

Allt det här överskuggar det sorgliga faktum att Washington åkte ur Stanley Cup i förrgår. Vi har annat att glädjas åt. Som Kimmo Lotvonen.


(Kan ni inte gå och rösta den 7 juni så blir vi alla glada? Iallafall jag. Och rösta grönt så blir Moder Jord också glad. Höj utsläppskraven i Bryssel, sänk vattennivån i världshaven.)

Tack som fan Promoe

Äntligen har vi någon som blottlägger den fulltständiga, ocensurerade, 
skitiga sanningen om svenskarna. Varje ord är ofrånkomligt klockrent.

Tack som fan, kap kun kap
Koh Pangan, Koh Tao, Khao Lak
Fuck it i Phuket, pingpong show,
kalla folket för tjingtjonghoes
Trekant i Grekland leka stekarn
bakfull, redan fredag?
Mallis, Kanarieholmarna
Mickey Dee’s, ha barn i bollhavet
En riktig stilikon med silikon
bor i samma stad som du vill ifrån
Kvinnomisshandel, solariebrännna
fixa mat, vad fan har vi hemma
Soppatorsk och foppatofflor
barnen nersjunkna i tv-soffor
Ordning och reda, lådvin på fredag
kunskap från Wikipedia
Tonårsgraviditet,
ångesten ingen vet
Minnesluckor, barn med syrran
vill alltid vara kvar i fyllan

Dansa bugg, lyssna på Carola
manikyr, permanenta håret
Återträff med högstadieklassen
avundsjuka på överklassen
Och gilla kungafamiljen
spyr utav dagen-efter-piller
Skvaller och Hänt i veckan
grannen, hembränt och bläckan
Nätpoker, karaoke
man kan ju inte bara ha tråkigt
Finlandsfärja, Bon Jovi-covers
Living on a prayer, looptroop rockers
Raggarbilar, powermeet
gällivarehäng, fan va fint
Fyllebråk på McDonalds
gå hem och bli rånad ungefär en gång i månan
Lönehelg, försök och svälj
stoltheten ur en ölbutelj
En stor stark och hotshot
hur länge har det pågått
skit i det godnatt och sov gott

Om jag kommer dit igen, har du en plats där jag kan vila?

Kom hem idag efter ett efterlängtat och välbehövligt besök på östgötaslätten.

Det är inte klokt hur skönt det känns att landa där då och då. När jag kommer tillbaka till Norrköping är det inget utom de positiva minnena från staden som far genom huvudet. Jag tänker inte så mycket på söndagsångesten när Swebus Express från Göteborg rullade in på resecentrum vid sådär en halv åtta på kvällen och det ofta regnade när jag väntade på bussen hem till Nelinsgatan. Jag tänker inte så mycket på kraven jag hade på mig att visa att jag faktiskt hörde hemma på Naturhum, eller på hur trång staden kändes runt studentveckan när det började dra ihop sig mot flytt igen. Jag blir faktiskt enbart glad och nostalgisk.

Och så Linköping då, som (enligt både mig och Lasse) är så ordentlig och välplanerad med alla sina rondeller och sitt tjusiga universitet och korrekt matchande pendeltågs-och busstider. Jag gillar det, jag har haft trevligt de få gånger jag varit ute i stan. Nu var jag hemma hos Gustav och Agnes och de gav mig precis vad jag ville ha - god mat och dryck och film som inte anstränger hjärnan och hockeysnack som får lov att ta en stund. Det är alltid så avslappnande och skönt att vara hos dem.

Det blev en lyckad lördag med, mycket trevlig lunch med mormor och morbror, och konsert med bland andra Jennys Martins band Limiteds (lägg det namnet på minnet). De är sjukt grymma, alldeles för länge sen jag såg dem sist.

Och sen eskorterade Gustav, gentleman som han är, sin sambos väninnor ut på krogen. Jag diggar Gustav, han är en sköning utan dess like och vi hade riktigt kul hemma hos Jenny och sen på Hugo. Jag skrattade och skrattade och skrattade lite till.

Man är så upptagen med sin vardag och jag hör av mig till er alldeles för sällan. Jag hoppas att ni ändå förstår hur mycket ni fortfarande betyder för mig och hur jag önskar att vi kunde ses oftare. Jag saknar er så mycket, det blir tydligt vid såna här besök. Jenny och Agnes, ni är mina flickor! <3


RSS 2.0