Det är bara så onödigt

Jag irriterar mig som fan på en "reklam" som cirkulerar i landet.

Det är Försvarsmakten som är upphovsmannen och den berättar om Aspirantutbildningen, som finns till för de som inte har gjort värnplikten och vill bli specialistofficer, och som tydligen är SÅ svår, att endast om du kan memorera alla passagerarna i spårvagnen du åker i och minnas var de satt om ett år, eller montera ner bussen du sitter i på mindre än fem timmar, så kan du vara behörig.

Om ens då, för en reklamskylt säger till och med såhär: "Det är nog inte dig vi söker. Men välkommen med din ansökan"


Ja, tack så mycket. Känns ju väldigt värt att ansöka när tonen är så otroligt positiv och uppmuntrande! Jag som trodde vi svenskar redan var drabbade av uppkastande stressmage och fyrdubbel prestationsångest, men vilket utmärkt sätt att en gång för alla fastslå att det spelar ingen roll vad du gör eller hur mycket du försöker, det duger inte ändå. 
Du ska inte tro att du är nånting.

Jag skulle minsann kunna bli antagen om jag ville. Det är väldigt synd för Försvarsmakten att jag är pacifist och hatar dem, för de har en stor tillgång här. Och förmodligen väldigt hos många andra, som avskräcks av den kines-elitistiska sloganen.

"Åh, Sverige har en så enormt speciell och viktig försvarsmakt och ingenting är gott nog åt oss. Vi nöjer oss inte med det faktum att det trots allt finns duktiga spetskompetenta svenskar som tror på det vi säger och VILL skickas till Afghanistan med ett gevär och en lögn. Frivilligt."


Lägg ner skiten istället. Vad är det för mening? Lägg ner skiten och lägg miljarderna på att rädda planeten så blir vi alla glada.

Iallafall vattnet ni förpestar och träden ni lutar era AK5-or mot.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Precis lägg ner skiten! Ta första steget mot en värld utan krig, lägg ner försvarsmakten! Dom håller ju på att bygga Sveriges största magazin i Arboga, gissa vad det är? Jo försvarsmaktens centrallager, i Arboga!

2008-09-09 @ 06:13:36
URL: http://karvegard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0